Alzira adquirix el popular quadre del bar El Cocodrilo pintat per Joan Verdú

0
1007

L’obra «Parella amb fera» va ser pintada per a l’emblemàtic restaurant alzireny El Cocodrilo

 

L’ obra del nostre recentment desaparegut pintor alzireny Joan Verdú, Parella amb fera, ha estat adquirida per l’Ajuntament d’Alzira amb un cost de 6.000 € més IVA. L’obra, de l’any 1982, està pintada amb oli amb pols de marbre sobre llenç i es pot emmarcar en l’estil figuració narrativa relacionat amb el pop art i el còmic.

 

L’obra té un doble interés que justifica la seua presència als fons municipals. En primer lloc, l’autoria. Joan Verdú és l’artista plàstic alzireny contemporani més reconegut a nivell nacional, com avala la seua dilatada i sòlida trajectòria artística, amb més de cent exposicions entre individuals i col·lectives en importants sales públiques i privades de reconegut prestigi. El seu treball plàstic ha transitat fonamentalment per la pintura però també pel cartellisme, el còmic, la il·lustració i el disseny gràfic. Destaca també la seua activitat com a columnista al Diari Levante EMV i diversos mitjans digitals.

 

El segon motiu d’interés és que Parella amb fera va ser pintada per a l’emblemàtic restaurant alzireny El Cocodrilo regentat pels germans López Merino i per on han passat destacades personalitats del món de la política, la cultura, l’esport i de molts diversos àmbits de la societat. El quadre va ser instal·lat en este restaurant del carrer Benito Pérez Galdós en l’any 1982 i hi va romandre 24 anys fins que en el 2006, va passar al restaurant el Respirall regentat per un dels germans i més recentment al restaurant Oli i Sal regentat per altre dels germans, on ha estat instal·lat fins ara.

En total ha estat més de 35 anys a l’abast de milers d’alzirenys, circumstància que ha fet que l’obra siga coneguda, valorada i apreciada per part de diverses generacions d’alzirenys i alzirenyes afegint així al valor intrínsec de l’obra un valor sentimental innegable.

 

L’Ajuntament d’Alzira té un fons artístic provinent de donacions i adquisicions que nodrix les col·leccions municipals que es troben repartides al MUMA, a l’Arxiu Municipal, al mateix edifici de l’Ajuntament i a la Casa de la Cultura.

 

Un dels criteris més destacables i reiterats al llarg d’estos anys ha estat l’adquisició d’obres de destacats i destacades artistes plàstics alzirenys amb el fi d’anar creant xicotetes col·leccions individuals que pogueren representar dignament la trajectòria de cadascun d’ells, de manera que el conjunt de totes fóra el més representatiu possible del bagatge cultural i artístic de la nostra ciutat al llarg dels temps.

 

El professor i crític d’art Bernat Montagud, amb encertats criteris, és qui ha estat l’encarregat de realitzar els informes pertinents i elevar les propostes mitjançant l’aprovació de les quals, a més de les donacions, actualment, el nostre Ajuntament compta amb uns importants fons, tant pel nombre de peces que els composen com per la seua qualitat artística.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here