Sueca porta de nou la paella valenciana al Congrés

0
458

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca desembarca de nou en el restaurant de l’hemicicle coincidint amb la jornada de preestrena de la pel·lícula “Paella Today”

La paella valenciana de Sueca ha tornat hui a fer acte de presència al menú del restaurant del Congrés dels Diputats. Es tracta de la cinquena vegada que el Concurs gastronòmic de la capital de la Ribera Baixa desembarca en el menjador de l’hemicicle, i, com en les anteriors ocasions, ha tingut una excel·lent acollida. S’han cuinat 183 paelles, que han delectat els paladars d’uns 1.500 comensals dels dos menjadors del parlament.

Enguany la paella ha tingut una entrada “de cine” al Congrés. La delegació del Concurs de Sueca que s’ha desplaçat a Madrid, ha fet coincidir la jornada de promoció de la paella amb la preestrena de la pel·lícula “Paella Today”, que es portarà a terme esta vesprada a la sala Proyecciones, al carrer de Fuencarral. Al mateix temps, la iniciativa ha aprofitat també per reivindicar la institucionalització de la celebració del Dia Internacional de la Paella.

L’equip de cuina del restaurant parlamentari ha rebut l’assessorament del coordinador gastronòmic del certamen, Jesús Melero, qui ha col·laborat en l’elaboració de les paelles, seguint la recepta oficial del Concurs. En representació de l’Ajuntament de Sueca han acudit l’alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor responsable del certamen, Vicent Baldoví, acompanyats d’altres membres de la corporació municipal, com ara Julio Serra i Celia Beltrán, i en representació del Patronat de Turisme de la Diputació de València, la diputada Pilar Moncho.

També s’han desplaçat a la capital representants de diferents marques de productes patrocinadors del certamen gastronòmic degà de l’estat espanyol, acompanyats també per Miguel Sanfeliu, de Socarrat Estudio, encarregats de la imatge del Concurs.

Allí els ha rebut el diputat suecà Joan Baldoví, impulsor de la iniciativa per donar a conéixer la paella als parlamentaris i a la resta de personal del Congrés, alhora que per aconseguir una major projecció mediàtica del certamen suecà i del plat valencià per excel·lència. I fins allí s’han desplaçat també alguns actors i membres de la productora que també han pogut tastar el plat i conéixer de primera mà, el propi Concurs de Sueca. Fins i tot, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, no s’ha pogut resistir als encants de la paella i s’ha quedat a dinar.

Com a colofó, els delegats de l’Ajuntament han obsequiat a tots els que han triat dinar paella una bossa promocional que contenia: un saquet d’arròs Tartana, espècies Carmencita, un calderet i una cullera de fusta cortesia de Garcima, i un fullet informatiu del certamen amb la recepta original.

Per la vesprada, la comitiva del concurs suecà assistiran al passe de la pel·lícula “Paella Today”, dirigida per César Sabater. El film valencià està protagonitzat per Olga Alamán, Pablo Rivero i Pau Gregori, i compta també amb la participació de rostres ben coneguts com ara Lolita Flores, Pablo Carbonell, la cantant de Presuntos Implicados, Soledad Giménez, Carmen Alcayde, i el mateix Chimo Bayo. Es tracta d’una comèdia que conforma el seu argument al voltant d’un concurs gastronòmic. El llargmetratge s’estrenarà este divendres, dia 23, en tots els cinemes d’Espanya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here