La trituració permet a Cullera agilitzar la poda i reutilitzar-la com a adob

0
474
La pràctica trituradora

La trituració permet a Cullera agilitzar la poda i reutilitzar-la com a adob

 

El nou sistema reduïx en un 90 % els viatges de transport de les restes vegetals

 

L’Ajuntament de Cullera ha implantat un nou sistema de poda de l’arbrat que agilitza el treball en esta àrea de Parcs i Jardins, estalvia costos i, al mateix temps, permet reutilitzar les restes vegetals com a adob. Es tracta d’una nova trituradora amb la qual es molen les branques i parts eliminades dels arbres, reduint de forma considerable la grandària que ocupen en ser transportades fins a l’Ecoparc.

 

D’esta manera, si abans era necessari un camió sencer per a carregar les restes de dos o tres palmeres, ara en este mateix espai caben fins a 30 arbres triturats. Açò suposa fins a un 90 % menys de viatges.

Estalviem temps i diners

El regidor delegat de l’àrea, Salva Tortajada, assenyala que «estalviem temps i diners» perquè abans el camió havia d’eixir amb major freqüència i eren necessaris dos operaris per a la descàrrega mentre que ara n’hi ha prou amb un. «S’agilitza el treball, amb el que podrem podar més en menys temps», destaca.

 

Al cap de l’any, açò implica moltes hores així com combustible estalviats. Cal tindre en compte que solament en palmeres Cullera té en estos moments dos mil exemplars, del manteniment dels quals s’encarrega una unitat especial de l’àrea de Parcs i Jardins.

 

L’espai que ocupen les restes de la poda també s’estalvia en l’Ecoparc. Abans s’omplia un contenidor amb uns pocs exemplars i ara es tardarà molt més temps gràcies al sistema de trituració.

 

Adob

 

El material eliminat també tindrà una segona vida, ja que pot utilitzar-se com a adob per a parcs i jardins, amb el consegüent estalvi i benefici natural, destaca Tortajada.

 

«L’amortització és màxima», remarca l’edil, qui xifra la inversió en uns 20.000 euros. «Era una de les millores que estimàvem convenients per al Servei de Parcs i Jardins», subratlla, que compta a més amb una única colla encarregada de la poda de palmeres i arbres de gran mida.

 

Esta última és una de les mesures preses per la regidoria davant els nombrosos problemes que generen plagues com la del morrut roig de la palmera (picudo) i com a mesura de prevenció de seguretat enfront de caigudes com l’ocorreguda el passat estiu en els voltants de l’església de Sant Antoni.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here