Gómez:»Les falles d’enguany són de transició cap a un model festiu més obert i acollidor»

0
672
L’Ofrena en la Plaça Major / Foto: Eva Santu

L’Ajuntament d’Alzira fa un balanç positiu de les Falles 2018

 Aguilar : «Cal seguir amb les campanyes de conscienciació» 

Cal distinguir l’èxit d’alguns canvis com l’Ofrena                          

La Setmana de les Falles d’Alzira del 2018 ha finalitzat amb la cremà dels monuments. Han sigut unes falles que, encara que marcades per l’adversitat climatològica, han comptat amb una alta participació. Els carrers de la nostra ciutat han registrat un continu anar i vindre de vianants per tal de visitar els monuments fallers disseminats per tot l’entramat urbà.

 

Els diferents actes que conformen el programa festiu han anat enriquint-se al llarg del anys, fet que ha donat com a resultat una major visibilitat de la festa fallera a la nostra ciutat, declarada d’Interés Turístic Nacional, des del 2008, a més de Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat per la UNESCO.

Reducció d’alcohol i residus

L’alcalde, Diego Gómez, declara que “des de l’Ajuntament, apostem clarament per convertir les Falles en una festa per a totes i tots millorant aspectes que afavorisquen la convivència. Per això fem campanyes de conscienciació com les de reducció de residus, de reducció de l’alcohol, per unes festes sense violència masclista, de promoció del valencià així com un concurs de les falles més sostenibles, totes amb molt bona acceptació de la ciutadania.

 

Els canvis introduïts enguany per la Junta Local Fallera han sigut positius. Sobretot  en l’ofrena, que ha sigut més àgil, així com la nova imatge per a dipositar els rams a la patrona de la ciutat que ha estat molt ben rebuda tant per les comissions com pel poble en general.

 

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, se sent totalment orgullosa pel comportament del món faller de la nostra ciutat, ja que ajuden a dignificar la festa, no obstant això encara queda tasca per fer: “Cal seguir fent campanyes de conscienciació per tal de disminuir els actes vandàlics que es registren al mobiliari urbà, i que a la fi costen diners a tots els ciutadans”.  

 

Com no podia ser d’una altra manera, agraïx el treball realitzat pels components de Junta Local Fallera, encapçalada per Jaume Bohigues, així com també el saber estar i la correcta promoció de la nostra festa a càrrec de les màximes representants de les Falles del 2018, Lourdes Burgos i Aitana Carbó.

 

“Ara és moment de fer balanç de la festa de les Falles del present exercici, i posar-nos ja a treballar per tal de donar forma al Mig Any Faller que celebrarem el pròxim mes de setembre”.

 

Per últim, l’alcalde manifesta que “enguany han estat unes Falles de transició cap a un model de festes més acollidor, obert, on la festa es pot barrejar amb el respecte a tothom. Són les festes més importants que tenim i per això hem de demostrar que som una ciutat respectuosa, solidària i sostenible per tal que les Falles siguen més grans”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here