Rafa Ibáñez: «Enguany hem buscat que El Mercat competisca amb l’originalitat»

0
2174
Rafa Ibáñez hui en El Mercat

És una falla molt ben decorada que oferix una explosió de color

Busca el sext títol consecutiu conscient que cada any és més difícil guanyar

El 95% de les peces són originals basades en el dibuix i modelatge de Miguel Santaeulalia

La comissió d’El Mercat i l’artista Rafa Ibáñez que li ha donat cinc títols consecutius en la Secció Especial han canviat enguany d’estratègia; «hem buscat competir amb l’originalitat en fer un monument diferent» explicava este migdia a Riberaexpress mentre el seu equip treballa a d’estall per deixar la falla a punt per a ser evaludada demà pel jurat.

Ibáñez definix el monument com «una explosió de color» en el que el 95% són peces originals basades en el dibuix i modelatge de Miguel Santaeulalia. La maquetació, pintura i decoració corren a càrrec de Paco López amb la col.laboració de Toni Rosell i Javi Igualada, artistes que habitualment juguen en la xampions fallera.

19 m d’amplària per 17 de diàmetre

La falla simula una sirena en el fons marí tocan un violencello, amb Neptú en la part més elevada i altres dos peces de 9 metres d’alçària protagonitzades per una sirena i un tritó. En total la falla pujarà fins els 19 metres per un diàmetre de 17 metres.

L’artista de Borriana és conscient que «cada any és més difícil guanyar» donat que les falles de la Plaça Major i de Camí Nou s’han esmerat per derrotar el guanyador de les 5 últimes edicions.

Rafa Ibáñez insisteix en que enguany han fet una falla «totalment diferent» per competir amb la resta amb les armes de «l’originalitat», del color i de la detallada decoració.

Riberaexpress  

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here