El Concurs d’Alzira incorpora la reganyà fusió per fomentar la innovació en el format i els ingredients

0
781
Promoció de la reganyà en el concurs de l’espardenyà
C. Herrero R. Gadea i I. Martinez durant la presentació

La promoció de la reganyà ha suposat un increment del 30% de les vendes

En el concurs d’enguany es potencia la innovació i la invenció en el disseny

L’Ajuntament d’Alzira mitjançant el departament IDEA i el Gremi de Forners ha convocat el II Concurs de Reganyaes d’Alzira que té com a principal objectiu «potenciar» el comerç i la gastronomia local

Enguany hi hauran dos premis diferenciats; el de la reganyà traidiconal i la reganyà fusió, esta última destinada a fomentar «la innovació i invenció en el disseny, format i ingredients» segons s’ha fet palés hui en la presentació del certamen que es celebrarà el pròxim 22 de març en la Plaça Major.

La directora d’IDEA Carmen Herrero considera que les promocions ajuden a «desestacionalitzar» el consum de la reganyà perquè es puga consumir al llarg de tot l’any. El reconegut pastisser de La Pobla Llarga Mario Padival assistirà al concurs.

Pel moment hi han inscrits 11 forns encara que l’organització confia en que s’incremente el nombre de participants tenint en compte que a la capital de la comarca hi han prop de 25 forns censats, que llevat d’un tots oferixen la reganyà en els seus establiments.

 

Un 30% més

El regidor de Promoció Económica Ivan Martinez i el president del Gremi de Forners Rafa Gadea han destacat que este dolç típic d’Alzira «està present ja en la vida social de la ciutat, la gent la té present i cada vegada la demanen més». Tan és així que Gadea ha estimat en «un 30%» l’increment de les vendes des de que s’encetaren les campanyes de promoció.

“D’Alzira, la Reganyà”, es va presentar en la Casa de la Cultura d’Alzira el 6 de juliol de 2016, la marca que naix de la cooperació entre el Gremi de Forners i l’Ajuntament d’Alzira, a través de l’Agència IDEA, pretén distingir i posar en valor els productes elaborats en la localitat. Des que es va iniciar la campanya s’han dut a terme tot un seguit de accions promocionals, jornades gastronòmiques, presència en actes festius, presentació del producte a FITUR, i degustacions en diferents actes institucionals.

Concurs de Reganyaes
Com a part del conjunt d’accions de divulgació, va a realitzar-se un concurs que té com a objectiu contribuir al fet que “D’Alzira, la Reganyà” siga referent entre els dolços típic valencians, a més de fer un reconeixement públic a l’ofici de forner.

Podran participar tots els forners, tant d’Alzira com altres localitats, sempre que ho acrediten per mitjà del Model 036 d’Hisenda, on figure que el concursant està d’alta en aquesta activitat.

Les inscripcions es realitzaran a través del formulari electrònic que trobaran en aquesta web o de forma presencial en IDEA. El termini d’inscripcions està OBERT fins al 20 de març de 2018.

El concurs tindrà lloc el dijous 22 de març de 2018, a les 18:00 hores, en la Plaça Major d’Alzira.

Com a novetat en aquesta edició, hi haurà dos categories: Reganyà Tradicional i Reganyà Fusió (consulteu espeficificacions a les bases), podent participar a les dos categories i optant als respectius premis. Els participants podran guanyar un dels següents3 tres premis de la categoria Tradicional que estaran finançats per l’Ajuntament d’Alzira:

  • 1er Premi: 300 €

  • 2on Premi: 150 €

  • 3er Premi: 100 €

A banda, hi haurà 1 premi a la categoría Fusió de 300€.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here