Carcaixent aposta per unes falles «igualitàries» i responsables amb l’alcohol

0
528
Des de l’Àrea d’Igualtat i el Servei de Drogodependències s’ha llançat una campanya informativa sobre el consum d’alcohol i la igualtat entre homes i dones

Des de les Regidories de Festes, Benestar Social i Igualtat i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives amb la col·laboració de Junta Local Fallera, han llançat una campanya de sensibilització comunitària sobre el consum d’alcohol i la defensa per la igualtat durant les festes falleres. Així, s’han editat dos cartells, «Casals responsables amb l’alcohol» i «Falles igualitàries», amb un decàleg de recomanacions i conductes apropiades perquè les comissions falleres els posen als seus espais festers.

Segons han explicat des de la Regidoria de Benestar Social i Igualtat, en l’ambient festiu de les falles el consum d’alcohol està molt present i es convertix per a moltes persones, tant joves com adultes, en el principal element de la festa, i en alguns casos arriba a consums perillosos per a la salut. Per altra part, des de l’Àrea d’Igualtat han remarcat que una falla que s’adapte als temps actuals no pot permetre desigualtats ni comportaments i actituds sexistes que menyspreen les dones.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social i Igualtat, i Rosa Nicolau, regidora de Festes, han enviat una carta a totes les comissions falleres on recorden la responsabilitat que tenen les comissions, com a element de dinamització i educació social. Segons s’explica en l’escrit, «les falles, per la gran participació de persones menudes, joves i adultes, són un important agent dinamitzador i de transmissió d’actituds i valors més enllà dels merament festius o lúdics, com són la solidaritat, l’amistat, el treball en equip, la perseverança, el respecte a totes les persones, entre d’altres». Per este motiu, per a les regidores, resulta fonamental aprofitar la capacitat de difusió que tenen per a transmetre un missatge «positiu i enriquidor per a tota la societat».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here