La Malva també guanya la segona edició dels Premis a l’Ús del Valencià en els monuments fallers

0
589
J.M. Rubio i M.A. Martinez autors dels textos

Pintor Andreu ha sigut segona i Plaça del Forn tercera en estos guardons

El jurat dels II Premis a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers ha determinat que el 1r Premi és per a la Falla Plaça Malva, el 2n per a la Falla Pintor Andreu i el 3r per a Plaça del Forn. El jurat està compost per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la regidora de Cultura, Aida Ginestar, la regidora de Festes, Isabel Aguilar, Luis Gisbert, representant de la Junta Local Fallera, i Jordi Giménez, tècnic lingüístic de l’Ajuntament.

 

El jurat, tenint en compte que la totalitat de falles participants usen en general un valencià ric i genuí, ho ha tingut molt complicat ja que hi ha hagut molta igualtat, i, per segon any consecutiu, s’ha imposat La Malva, que sempre està al capdavant en els premis a què opta, tant localment com en els premis que convoca la Conselleria. A molt poca puntuació, en segon lloc, ha quedat Pintor Andreu, i en tercer, Plaça del Forn. Els textos dels monuments de les tres falles posseïxen una gran creativitat en l’ús del llenguatge, a més d’unes sàtires molt incisives i originals.

 

Aida Ginestar, regidora de Cultura, Esports i del Departament de Promoció del Valencià, organitzador dels Premis, destaca “l’aposta de l’ajuntament per promoure el valencià en un àmbit com les falles, bàsic perquè la gran implantació social que té”. A més, segons la regidora, en esta segona edició “reforcem estos premis en els monuments fallers augmentant els premis, de 700 euros l’any passat a 1.900 en este 2018”.”

 

L’entrega de premis tindrà lloc este pròxim dissabte 17 de març a les 18 hores en l’Ajuntament. El guanyador rebrà un premi per la quantitat de 1.000 euros, el segon, 600 euros, i el tercer, 300 euros, a més d’un banderí per a cada un.

 

El criteris de valoració que s’han tingut en compte per a decidir els guanyadors han sigut la correcció lingüística i la quantitat de textos, de 0 a 10 punts; la qualitat dels textos, de 0 a 5 punts; l’ús de l’enginy i la sàtira, de 0 a 5 punts, i la coherència de continguts, de 0 a 5 punts.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here