Més de 15.000 persones han visitat «Memòria de la Modernitat i «Coneix la Diputació» a Alzira

0
609
Agustin Ferrer i Isabel Aguilar

Després de quatre mesos en el MUMA, l’exposició “Memòria de la modernitat” es despedix de la nostra ciutat per a continuar el seu periple expositiu en la ciutat de Gandia.

Durant estos quatre mesos hem tingut l’ocasió de veure de prop un bon nombre d’obres artístiques de primera magnitud, que formen part de la col·lecció patrimonial de la Diputació de València, i que gràcies a l’iniciativa d’esta institució provincial, s’ha organitzat esta itinerança, primer en Requena, després en Alzira per a continuar en Gandia i seguir més tard en Ontinyent, a la que seguiran altres ciutats de la província.

Ha sigut una magnífica oportunitat per a poder contemplar, a un pas de casa, sense desplaçaments, obres d’artistes valencians consagrats com Pinazo, Sorolla, Bernardo Ferrandiz, Artur Heras, Jordi Teixedor, Aurora Valero, Anzo, Equipo Crónica, Calandin, Fenollar, Manuel Boix, Rosa Torres, Carmen Calvo, Àngeles Marco, Vicente López, Ribalta, … entre molts altres autors de finals del segle XIX i tot el segle XX.

El MUMA ha rebut durant este temps més de deu mil visites, no sols de la localitat o de la comarca si no d’altres punts del territori comunitari o nacional, així com estranger. El gran atractiu de l’exposició l’ha posat en l’òrbita dels museus d’àmbit cultural que sobre passa la seua influència localista per a situar-se en una esfera de major rang. No en va, entre les dos mostres exposades “Memòria de la modernitat” i “Coneix la Diputació”, instal·lada en la Casa d’Alós, futura ampliació del MUMA per a l’apartat etnològic, han passat més de 15.000 persones.

Un gran descobriment

Per a molts ha segut tot un descobriment , al contactar per primera vegada amb el museu, i com no tota una experiència, al contemplar obres tan selectes com “El Tribunal de les aigües” de B. Ferrandiz; “el crit del Palleter” i “Fray Juan Gilabert Jofré amparando a un loco” de J. Sorolla; “la Odalisca” de J. M. Fenollera; “El rey Don jaime entrega la espada a su hijo” i “El guardavías” d’I. Pinazo; “Vista de Valencia” de J. Ribera Berenguer; “Blasco Ibáñez” de M. Benlliure; …

Ha sigut molt important i gratificant el paper desenvolupat tant per a Alzira, com a ciutat amfitriona, com per al MUMA, com a escenari i fil conductor d’esta, per a molts, ineludible visita amb els artistes valencians.

Agustin Ferrer

Director del MUMA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here