Pere Morell mostra l’evolució de les falles en el seu monument d’Alzira

0
642

No, no es tracta d’un oblit de l’artista, enguany la Falla Pere Morell ha volgut rememorar les arrels més absolutes dels monuments, de tal manera que, plantarà un monument que mostrarà l’evolució dels anys en les falles.

Amb el lema: Evolució Monumental, l’artista Xavi Tur, serà l’encarregat de mostrar com, al llarg dels anys, els nostres monuments han patit un gran canvi.

L’estoreta velleta estarà representada al monument amb els trastos vells que els fallers de la comissió han anat arreplegant per les cases dels veïns. Això sí, sempre respectant l’actualitat dels monuments, per això no faltarà el ninot central, que representarà l’alcalde de la ciutat. El cartó pedra serà el protagonista en tots els ninots, com ja s’ha pogut veure reflectit al ninot de l’exposició, que han deixat a mig acabar per a poder representar el pas d’una part del monument a l’altra. A més, una bona cremà ha de ser amb este material, que dit siga de pas, és millor per al nostre medi ambient.

L’estoreta velleta del segle XIX

La tradició es remunta al segle XIX, on al arribar Sant Josep es plantava una falla per qualsevol racó del poble, composta de trastos vells que els xiquets del barri arreplegaven, casa per casa, cantant la famosa cançoneta, que en el pas del temps es convertiria en el nostre himne faller.

¿Hi ha una estoreta velleta per a la falla de Sant Josep, del tio Pep…?

Així que, per primera vegada en molts anys, a partir del dia 16 de març Alzira tindrà una falla marcada per la tradició i el pas del temps, donant a conèixer el verdader origen de les falles.

Falla Pere Morell

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here