Nombrosa participació veïnal en la concentració de l’Alcúdia per la Igualtat

0
591

Treballadors i treballadores de les grans empreses de l’Alcúdi, mestres de les escoles i l’Institut, comerciants, treballadores i treballadors de l’Ajuntament han participat en la concentració convocada pel Consell d’Igualtat amb motiu del Dia de la Dona i de la vaga feminista.

Quatre dones que han participat en la vaga han llegit el manifest que vos adjuntem.

L’Ajuntament ha posat un autobús a la manifestació d’aquesta vesprada de València que s’ha omplit completament.

MANIFEST LLEGIT:

8 MARÇ VAGA FEMINISTA

SI LES DONES S’ATUREN, S’ATURA EL MÓN

Cada 8 de març reivindiquem els drets de les dones i demandem una igualtat efectiva que en l’actualitat no tenim. Enguany aprofitant l’augment progressiu de les mobilitzacions pels drets de les dones, aquest 2018, el moviment feminista, amb el suport d’organitzacions i col·lectius polítics, socials i sindicals, ha convocat una vaga de les dones que pretén denunciar les desigualtats, les discriminacions i les violències que sofreixen més de la meitat de la població mundial, les dones, però també reivindicar de nou un model social, just, democràtic i igualitari.

  Hem decidit posar de manifest que si les dones s’aturem el món no funciona. Si s’aturem deixem de produir, deixem de tindre cura dels malalts, dels xiquets i de la llar i és que en els darrers temps, la crisi econòmica ens han portat cap a una situació de desigualtat cada volta major, a una feminització de la precarietat i a una pèrdua de drets de ciutadania, fins i tot de drets ja consolidats.

Les retallades econòmiques han suposat un atac directe contra el procés d’igualtat entre dones i homes, ja que la precarietat laboral, la cura de les persones dependents, etc. són qüestions que assumim habitualment les dones quan les institucions públiques no les cobreixen. L’escletxa salarial de l’Estat Espanyol es situa en un 23,25%, això vol dir, una mitjana de 6000€ anuals menys per una treballadora que desenvolupa una feina d’igual valor que un home i es dificulta l’accés de les dones als llocs de decisió.

No podem continuar amb la xacra de la violència masclista que assassina més de 60 dones cada any i que converteix a les víctimes en sospitoses quan denuncien una agressió. Volem ser lliures per a caminar pels carrers i per prendre les nostres decisions. No és una lluita de dones contra homes sinó de tota la societat contra la injustícia que margina a la meitat de la població.

Per tant exigim:

-Que el govern espanyol inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones i que destine recursos en inspecció del treball i seguretat social per a detectar i sancionar discriminacions salarials directes i indirectes per raó de sexe.

-Que el govern equipare els permisos de paternitat i maternitat i, a més, que siguen intransferibles i cent per cent remunerats, amb el calendari d’implementació respectiu.

-Que hi haja una vertadera implicació tant de l’administració pública com de tota la societat en la lluita per l’eradicació de la violència. Exigim als poders públics contundència en l’aplicació de les penes als maltractadors, el cessament dels retalls, la implementació de tots els mitjans i recursos necessaris per a la prevenció i tractament integral de la violència contra les dones i que esta siga considerada una qüestió d’estat.

Som hereves de les nostres avantpassades sufragistes que graó a graó intentaren escalar quotes d’ igualtat. Nosaltres no anem a retrocedir ni un pas en les nostres demandes perquè ENS VOLEM VIVES I ENS VOLEM LLIURES.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here