L’Associació d’Estudiants d’Alzira amb el 8 de Març

0
805
Lectura del manifest hui a la Plaça del Regne

Un autobús d’estudiants ha eixit este matí per participar en les protestes de València

Associació d’Estudiants d’Alzira, amb motiu del dia de la dona treballadora i sumant-se a la convocatòria internacional de vaga feminista ha convocat, el dia 8 de març, vaga general estudiantil acollint-se a la convocatòria realitzada pels principals sindicats educatius (SE, EU, SEPC,BEA).
Les reivindicacions que es pretenen acomplir aquest dia tenen com a punt fonamental la igualtat de la dona. Així, amb aquesta jornada de vaga es busca no només la visibilitat d’un ector (la meitat de la població) que diàriament pateix atacs i ha de lluitar per ser considerat en igualtat de condicions que els hòmens.
L’Associació d’Estudiants el que busca amb l’aturada és mostrar el seu rebuig total cap a qualsevol violència masclista i també cap a qualsevol tipus de discriminació.

La base de les desigualtats es troba en aquest sistema que perpetua estereotips, conductes i pràctiques heteropatriarcals que atempten contra el desenvolupament del feminisme, és a dir, atempten contra la igualtat. Així l’educació, com a mètode de socialització i aprenentatge
des d’edats primerenques resulta element clau per a deixar de perpetuar el paradigma.
L’Associació, en tant que té vocació estudiantil lluita així per la renovació del sistema educatiu i exigeix un canvi immediat del sistema (currículums, metodologies, organització…) per tal que s’eduque no només en igualtat sinó que es reparen els efectes històrics de la invisibilització i menyspreu cap a les dones (equiparació).
El dia 8 de Març per tant es fa una crida a tots els estudiants a fer vaga, no només per donar suport a la lluita feminista sinó per a canviar el sistema.
Es convida, d’igual manera, a tota la població a acudir a la concentració que es farà en la plaça del Regne d’Alzira, a les 10.20 del matí on es farà la lectura d’un manifest a més d’un minut de silenci per totes aquelles persones que han faltat a causa de la violència masclista  patriarcal.
Al finalitzar dit acte es realitzarà una roda de premsa i a les 10.45 partirà un autobús cap a la ciutat de València on estudiants d’Alzira participaran en els diversos actes organitzats al voltant d’aquesta jornada, els més importants dels quals seran les manifestacions:
l’estudiantil del matí i la feminista de la vesprada, a les quals també es convida a l’assistència.
El dia 8 de març és un dia de lluita i reivindicació pels drets de les dones.

AE Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here