Diego Gómez: «A Alzira necessitem referents com Mª José Castillo per al 8 de Març»

0
809
L’alcalde imposant la insígnia a Mª José Castillo

Maria José amb les autoritats locals

Mª José Castillo rep el Premi Igualtat per la seua lluita contra les discriminacions sexistes

«Volem fer d’Alzira una ciutat igualitària i lliure de violències»

Maria José Castillo ha rebut esta vesprada el Premi Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira en ser la primera dona en Espanya que s’incorporava al Cos de Músiques Militars en un moment històric en el que va trencar barreres socials i culturals. Fou en 1991 després del seu periode d’aprenentatge en la Societat Musical d’Alzira.

Castillo ha contat algunes anécdotes gracioses i ha agraït a l’Ajuntament i a la comissió d’Igualtat este important guardó que premia la seua valentia i decissió en formar part d’una banda composada íntegrament per homes.

L’alcalde Diego Gómez que li ha imposat la insígnia de la Igualtat, ha manifestat que «necessitem referents com Mª José, referents per aquest 8 de Març, és una dona valenta i propera de la nostra SMA«. I ha recordat el reconeiximent que li va fer en el seua l’aleshores ministra de Defensa, Carme Chacón.

Acte institucional

La primera autoritat local ha aprofitat l’ocasió per a recordar l’acte institucional previst per a demà dijous a les 12 hores a l’Ajuntament i el suport del consistori a la manifestació de València, convocada per a la vesprada, ficant autobusos gratuïts per als alizrenys i alzirenyes que vullguen manifestar-se reivindicant la igualtat entre els homes i les dones i la lluita contra la violència masclista.

A este respecte Gómez es mostrà molt contundent; «volem fer d’Alzira una ciutat igualitària i lliure de violències, una ciutar on les dones puguen viure en llibertat i segures». I afegia «no podem esperar 100 anys per aconseguir la igualtat». Així que el principal objectiu d’este 8 de març és «erradicar els masclisme i tot tipus de violències que el masclisme i la desigualtat generen en la nostra societat i en la nostra ciutat».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here