López: «Anem a formar al sector hosteler d’Alzira per premiar l’exce.lència dels establiments»

0
279
Antonio López

Busquem diferenciar-nos de les franquícies dels centres comercials

Anem a incentivar i premiar l’execel.lència dels establiments hostelers

A Alzira careixsem d’una gran cultura gastronònmica però evolucionem ràpidament 

L’Associació Empresarial Alzira (AEA) té previst organitzar cursos per formar els treballadors del sector de l’hosteleria donat que «el principal problema que tenim en el sector és la falta de professionalitat» segons el portaveu de l’AEA, Antonio López

«El projecte que tenim en l’associació és el d’incentivar i premiar l’execel.lència, donar-li un plus a l’hosteleria alzirenya amb una espècie de reconeiximents ISO» manifesta López a Riberaexpress amb l’objectiu de «tindre un punt de diferenciació respecte de les franquícies dels centres comercials».

El jove cuiner i dirigent empresarial reconeix que «en Alzira no tenim una gran cultura gastronòmica», encara que «estem evolucionant ràpidament». I en este aspecte considera «positiva» en línies generals l’aportació que estan fent alguns programes gastronòmiques en diferents canals de televisió.

L’hosteleria està eixint millor parada de la crisi econòmica en Alzira que el comerç; «hem detecetat un major moviment en el últim any» advertix López, que d’altra banda, es mostra «satisfet» davant el recent acord amb l’Ajuntament d’Alzira per la nova ordenança de les terrasses aprovada, sense cap vot en contra, per la corporació local.

Ordenança fiscal terrasses

«Ara hi ha una ferramenta gràcies a la qual treballem tots en les mateixes condicions» explica el chef del Restaurant Camí Vell, que s’alegra «especialment» per haver aconseguit que els establiments puguen deixar les taules i cadires al carrer. Això sí amb unes normes i unes taxes que s’establiran en la futura ordenança fiscal, amb la que l’Associació Empresarial farà d’interlocutor amb ll’equip de govern.

També per establir una ratio d’aforament; 1 client en l’interior del local per 1,5 en la terrasa, i per «l’estètica» de les terrasses, que segons ell «es complix prou per l’elecció de grisos, beigs i blaus, deixant fora els colors estridents».

També han aconseguit que hi haja publicitat tot i que «acotada amb unes determinades mesures en el mobiliari».

Este reconegut professional alzireny fa una crida a l’associacionisme a tot el sector hosteler on sols 45 dels més de 200 bars, restaurants i cafeteries censades a Alzira pertanyen a l’ associació empresarial.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here