Ampli ventall de propostes en Sueca per commemorar el Dia de la Dona

0
754

Taules rodones, xerrades, teatre, dansa i activitats esportives conformen la proposta del consistori

 

L’Ajuntament de Sueca ha preparat un ampli ventall d’activitats per a la celebració del Dia Internacional de la Dona que es commemora este dijous 8 de març. Des del consistori s’ha treballat una programació transversal al voltant d’esta cita reivindicativa en la que s’han implicat diferents regidories, tot i que la Regidoria de Polítiques d’Igualtat realitza activitats en este sentit, de manera permanent, al llarg de tot l’any.

Per al dijous 8 de març, el Dia Internacional de la Dona pròpiament, s’ha programat teatre al CM Bernat i Baldoví. Els actors Mireia Pérez i Sergio Caballero transmetran al públic el seu “CARINYO” interpretant l’obra de Pérez&Disla. Serà a les 19:00 hores i està recomanada per al públic general. En ella es posa de manifest que compartir espai no implica necessàriament estar junts.

L’endemà, el divendres dia 9, l’Espai Joan Fuster acollirà una entrevista-conversa entre  Didín Puig, la primera dona que va ser mestra de valencià, reconeguda amb la Medalla al Mèrit Cultural que atorga la Generalitat Valenciana; i Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura.

Este mes de març, també, el cicle de Mirades Violeta dobla les sessions. Així, la primera d’elles ha  tingut lloc este dilluns i va tractar sobre “l’Assetjament en l’àmbit laboral”. El dia 26 s’ha programat un altre debat per la igualtat, en el que s’abordarà com establir “Els límits de la seducció”. La cita tindrà lloc a l’espai habitual, a les 19:00 hores, en la sala de conferències de la Biblioteca Municipal.

Els actes continuen amb més teatre, el matí del dimarts dia 27, per a alumnes d’ESO. Els joves gaudiran de “Mobby Dick, El mal amor” al CM Bernat i Baldoví. El clàssic reconvertit en espectacle de dansa és una cooproducció d’Arden i Transfermove, i en ell s’estableix un paral·lelisme entre la violència de gènere i l’obsessió del capità Ahab per la gran balena blanca.

I el programa compta també amb diverses iniciatives per tal de conscienciar als més joves. En este sentit, al llarg del mes de març s’estan realitzant diferents xerrades per conscienciar als joves de la problemàtica de la violència de gènere i educar-los en relacions afectives sanes, lliures d’estereotips, prejudicis, conductes violentes i comportaments abusius.

La Carrera de la Dona tancarà el diumenge 6 de maig les activitats programades al voltant del Dia Internacional de la Dona. La sisena edició de la prova esportiva serà organitzada pel CA Corriols amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here