Mª José Castillo rebrà enguany la Insígnia d’Igualat d’Alzira

0
614
Maria José Castillo

 

Li será imposada el dia 7 de març a les 19 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

La Junta de Govern, a proposta unànime de la Comissió Interdepartamental per a la Política d’Igualtat Municipal (COPIM) de l’Ajuntament d’Alzira, ha acordat que la Insígnia de la Igualtat de 2018 siga per a Maria José Castillo Estrelles, per haver sigut la primera dona en accedir al Cos de Músiques Militars en un moment històric en el qual eixe fet suposava en sí mateix trencar barreres, com a mínim socials i culturals, en el camí cap a la igualtat.

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marina Mir, seran els encarregats d’imposar-li la Insígnia de la Igualtat a Maria José Castillo, en un acte que es celebrarà dimecres, 7 de març, a les 19 hores al Saló de Plens de l’Ajuntament.

 

La Insígnia d’Igualtat de l’Ajuntament és una distinció que es concedix amb motiu del 8 de març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, com a reconeixement a una dona, un home, una associació o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit pel foment de la igualtat de dones i homes, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i per fer efectiva la igualtat. Així com per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’eradicació dels estereotips sexistes; en definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.

 

Maria José Castillo

 

Nascuda i arrelada a la nostra ciutat, María José Castillo Estrelles cresqué, estudià i es formà musicalment a la Societat Musical d’Alzira. Ben jove prengué la decisió sense precedents de presentar-se a les proves selectives per ingressar en els centres docents militars de formació de l’Escala Bàsica del Cos de Músiques Militars i fou en 1990 quan començà en l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de l’Exèrcit de Terra; segons podem llegir en el BOE del 23 d’agost d’eixe mateix any. Aleshores, “la mili” encara era obligatòria només per als homes i quedaven més d’onze anys fins que arribara el canvi a la professionalització de l’exèrcit i a l’oportunitat per a les dones d’entrar en tots els sectors de l’àmbit militar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here