Didín Puig i Jesús Huguet conversen a l’Espai Joan Fuster de Sueca

0
640
Didín Puig

L’Espai Joan Fuster de Sueca serà l’escenari d’una entranyable conversa entre la periodista i escriptora, Didín Puig, i Jesús Huguet, escriptor i secretari del Consell Valencià de Cultura. L’acte tindrà lloc a les 19:00 hores del pròxim divendres, 9 de març.

Didín Puig és una periodista i escriptora nascuda a Benimodo, i la primera dona mestra de valencià.
L’any 2017 va ser distingida amb la Medalla al Mèrit Cultural que atorga la Generalitat Valenciana.
A l’escola Lo Rat Penat de València va ser alumna d’Enric Valor, Carles Salvador i Sanchis Guarner.
Les seues inquietuds la portaren a estudiar Periodisme a París, on va viure el Maig del 68, els conflictes sindicals, i va organitzar concerts de cantautors al teatre Olympia. De tornada, va donar classes de valencià al col·legi dels Jesuïtes en plena època franquista, i també va treballar a l’informatiu Aitana del centre territorial de TVE en València, i a Canal 9, on va ser guionista de programes. A banda de l’alta distinció al Mèrit Cultural, la Societat Coral El Micalet la va nomenar Miquelet d’Honor, i l’Associació de Dones Juristes d’Alzira li va concedír el II Premi d’Ajuda a la
Igualtat Ascensión Xirivella Marín.
D’altra banda, Jesús Huguet és un escriptor, editor, sociolingüista i polític valencià. Natural del municipi castellonenc d’Onda, resideix a Alberic (Ribera Alta), i des de 2002 és secretari executiu del Consell Valencià de Cultura. Llicenciat en dret i filologia, Huguet és professor de la Universitat de València i d’altres internacionals. Ha estat director del Servei de Publicacions i de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana de diversos governs socialistes. Va ser diputat per Castelló a les Corts Valencianes, on va ser membre de la Comissió de Cultura. Pel que fa al seu vessant com  escriptor, és autor de diversos poemaris, assajos, estudis històrics i un sociolingüístic. L’Ateneu
Mercantil i Cultural de la seua localitat natal el va distingir amb el Seny Onder. I és membre també de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).
L’intercanvi d’idees entre els dos personatges s’emmarca en els actes que l’Ajuntament de Sueca ha programat amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here