El viatge de l’alcalde de 8 dies a Centreamèrica li costà 331,50€ a l’Ajuntament d’Alzira

0
587
L’alcalde Diego Gómez explicant el viatge

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha explicat hui als mitjans de comunicació que el seu viatge de 8 dies a Centreamèrica en qualitat de vicepresident de la Mancomunitat de la Ribera Alta sols li costa a l’Ajuntament alzireny 331,50 euros.

La mancomunitat amb l’ajuda de fons europeus va finançar el viatge de tres representants, amb un cost total de 2.746,47 euros, amb motiu de l’agermanament amb el Cantó d’Upala, a Cosgta Rica i amb la Mancomunitat Trinacional del riu Lempa que afecta a municipis d’El Salvador, Hondures i Guatemala.

Gómezs va viatjar acompanyat pel president de la Mancomunitat i alcalde de Sumacàrcer Txema Pelàez i pel secretari Sergi Machí.

En la localitat salvadorenya de Dulce Nombre de Maria es va mostrar la maqueta de futura Plaça Alzira-València, que serà dissenyada amb la referència de la placeta alzirenya. Mentre al municipi d’Ocotepeque d’Hondures els tècnics municipals d’Alzira els assessoraran per a ficar en marxa una Fira agrícola a l’estil de la de Guadassuar per a promocionar la seua típica seba. Mentre al munici guatemaltec d’Esquipulas es desvetlà una placa amb el nom de Plaça Alzira i s’acordaren tasques de promoció econòmica local i de gestió de residus urbans.

Gómez ha assegurat «no» entendre la crítica de la regidora del PP i diputada nacional Elena Bastidas al seu viatge per tindre com objectiu «la cooperació i l’ajuda solidària a municipis centreamericans», quan Bastidas presidix en el Congrés la comissió de Cooperació Nacional.

Ha recordat que el PP, quan governava la Mancomunitat de la Ribera Alta, destinà a cooperació fins a 120.000 euros en el 2011, mentre ara esta partida es troba al voltant dels 30.000 euros.

La primera autoritat local considera que l’agermanament amb municipis de Centreamèrica «ha servit per a ficar Alzira en el món de la Solidaritat i la Cooperació». Davant la crítica «grotesca» que li han fet, al respecte les Noves Generacions del PP, Gómez ha advertit que «no traurè cap foto de Bastidas amb Rafael Blasco», exconseller condemnat per desviar fons destinats, en principi, a projectes solidaris en el països centreamericans.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here