Jaume Bohigues (JLF): «Enguany obrirem l’Ofrena a tot el poble d’Alzira»

0
1060
La nova Verge fallera del Lluch

L’Ofrena reduirà la seua durada en més d’una hora

Una lona de 140 metres lluirà els escuts de la JLF i de les 35 comissions

El jurat penalitzarà en la Cavalcada a les comissions que passejen el gotet

 

La Junta Local Fallera d’Alzira que presidix Jaume Bohigues es troba «molt il.lusionada» davant les primeres falles que hi hauran davall el seu mandat. Així confien en «millorar» els principals actes de l’exercici 2018 com l’Ofrena, la Crida, la Cavalcada Multicolor i d’altres. «Tinc la junta directiva més gran de la història, amb un total de 102 membres» assegura Bohigues a Riberaexpress.

On més inversió i novetats hi han serà en l’Ofrena perquè siga «un event digne i seriòs» assegura el màxim dirigent faller. L’Ofrena es farà a una Mare de Déu nova, obra de l’artista Bernat Estela, mentre el mant de fusta de 4 metres d’alçària està fent-se en el taller de José Luis Rojas.

Primers rams

L’Ofrena que tenia una durada superior a les 4 hores volen que enguany no arribe a les 3 hores; així s’ha reduït l’itinerari que eixirà del Parc Pere Crespí an el creuament amb el carrer Favara i culminarà en la Plaça Major accedint per Hort dels Frares. Per agilitzar l’acte els càrrecs de cada comissió seran els primers en dipositar els rams, així mentre es fan les corresponents fotos «no es detindrà la desfilada de falleres i falleres. Les falles que tinguen més de 25 falleres deuran desfilar éstes de tres en tres.

Una de les principals novetatés la incorporació a l’Ofrena de tots els que vullguen «volem obrir l’Ofrena a tot el poble» explica Bohigues entusiasmat,mentre la Plaça Major estarà totalment vallada i una lona de 140 metres mostrarà els escuts de l’Ajuntament, de la Junta Local Fallera i els escuts de les 35 comissions. La directiva de la JLF i les falleres majors encapçalaran la desfilada de l’Ofrena seguits dels veïns i veïnes que participen a títol personal, tant si van vestits como sinò de falleres i falleres.

«Pretenem així donar-li més prestigi» a esta relevant acte comenta Bohigues mentre explica altres novetats de les falles 2018; en la Crida s’afegirà al mapping, un pas doble executat conjuntament per totes les xarangues abans que Lourdes i Aitana criden a tota la ciutat a participar en la festa. Després del castell de focs d’artifici en la Plaça del Regne, una revetla fallera ficarà el punt i final a la Crida des de les 11 de la nit amb l’actuació de l’orquestra Platino en la Plaça Major.

La Cavalcada i la beguda

En la Cavalcada Multicolor s’introduirà una novetat «el jurat penalitzarà a la falla que passeje el gotet durant la desfilada», és una manera de intentar reduir el consum d’alcohol al llarg d’este acte seguit per milers d’alzirenys.

Pel que fa a la Festa del Pasdoble eixirà a les 17 hores de Sant Judes i està previst que finalitze al voltant de les 8 de la vesprada davant els casalicis després de passar pel carrer Colón, la Plaça de la Societat Musical, Curitdors, Plaça Major i l’avinguda Sants Patrons. Serà un itinerari «més curt i ràpid perquè totes les falles puggfuen cremar els monuments infantils a les 9 de la nit».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here