Alzira dedicarà un carrer al poeta local Salvador Andrés

0
668
Ana Lluïsa davant una foto de fallera amb són pare

La Junta Local Fallera, la falla Plaça La Malva i l’Ajuntament d’Alzira han rendit hui homenatge al poeta alzireny desaparegut Salvador Andrés i Pascual en un emotiu acte celebrat a la Casa de la Cultura.

L’alcalde Diego Gómez després de glossar la seua figura ha anunciat que el consistori li dedicarà un carrer  en considerar que «gràcies a este singular personatge alzireny coneixem millor el nostre passat», paraules que emocionaren a la família que va assistir a l’acte.

Andrés fou l’autor de «100 anys de falles», de la «Història de l’Arxiconfraria de Jesús Nazareno», també de la «Història de la Gallera» i a més de recopilacions tan importants com «Poesia i poetes d’Alzira» o els quatre volums d’ Alzirenys i l.lustres.

Segons la primera autoritat local, Salvador Andrés era «un enamorat d’Alzira, dels llibres i de la família», però «molt poc reconegut» pels seus veïns; «sempre m’han posat l’etiqueta de poeta o escriptor faller» deia ell.

La seua filla Ana Lluïsa, que va ser fallera major d’Alzira en 1990, va agrair l’homenatge i recordà algunes anècdotes com la primera visita que li feren, fa uns 30 anys, els fallers Miguel Ángel Martinez i José Manuel Rubio per enllestir el primer llibret, fallers als que nomenava com «els xicons de la Malva».

La neta de Salvador Anna, va ser membre la cort de la fallera major infantil l’any 2013. Un concert d’Hilari Alonso ha animat l’acte al que han assistit la fallera major d’Alzira Lourdes Burgos i el delegat de Cultura de la JLF Luis Gisbert, junt a distints membres de la corporació local i la dona de Salvador Andrés.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here