Sanitat anuncia que obrirà tots els consultoris de les platges del litoral suecà a l’estiu

0
535
  • La reversió de l’hospital a la gestió pública permetrà posar fi a les retallades imposades per Ribera Salud
  • Sanitat instal·larà un nou equip de radiologia general i un nou ecògraf en l’especialitat de cardiologia

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha confirmat a l’Ajuntament de Sueca que obrirà i mantindrà els nivells d’assistència de tots els consultoris de les platges de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, el pròxim estiu, i recuperarà també el servei del centre del Mareny Blau, el qual fa anys que no estava operatiu. L’anunci de la Conselleria suposarà el fi de les retallades decretades per la concessionària privada Ribera Salud, a les quals s’han oposat frontalment tant el consistori com la Generalitat, avalats per un ampli suport de la ciutadania.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Sanitat, Salvador Campillo, van reunir-se un mes enrere amb la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón; la directora general d’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González i el secretari autonòmic de Salut Pública, Narcís Vázquez. En eixe encontre establert per abordar la situació sanitària de la comarca i avaluar els efectes de la pròxima reversió a la gestió pública de l’Àrea de Salut de la Ribera, els van informar que des del govern autonòmic tenen previst invertir 7,8 milions d’euros en el Departament de Salut de La Ribera, dels quals més de 230.000 es destinaran directament al Centre de Salut de Sueca, adscrit a ell.

Concretament, segons han detallat els responsables del govern autonòmic, en un informe emés esta setmana, invertiran més de 200.000 euros en un nou equip de radiologia per a l’ambulatori suecà, “per substituir a l’actual que ha quedat obsolet i que millorarà la qualitat i rapidesa dels estudis radiològics”, han explicat. A més, adquiriran un ecògraf per 30.000, que permetrà augmentar la capacitat de resolució del propi centre i evitarà el desplaçament de nombrosos pacients de cardiologia que ara són derivats a l’hospital d’Alzira.

L’alcaldessa insisteix “l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana no hem baixat la guàrdia ni un segon i hem lluitat al costat dels ciutadans pels nostres drets que ara tornaran a ser plenament reconeguts amb la reversió de l’hospital a la gestió pública”.

 

Resposta a la mobilització institucional i ciutadana

El compromís de la Conselleria de Sanitat respon a la inquietud dels representants del consistori suecà, després que l’estiu passat es veieren obligats a suplicar a Ribera Salud que es mantinguera el servei davant les retallades que havia aplicat l’empresa concessionària que suposaven, inicialment, el tancament del centre de la platja de Les Palmeres i una retallada significativa en el nivell d’assistència del centre de El Perelló, reduint el servei als desplaçats només al matí, al contrari del que estava previst en un principi: atenció matí i vesprada i servei nocturn d’urgències.

Davant la decisió unilateral de l’empresa concessionària del servei d’atenció sanitari, centenars de col·lectius veïnals i milers de ciutadans, a títol individual, manifestaren el seu rebuig i es mobilitzaren, a través  d’una campanya de recollida de signatures, per exigir la reobertura dels serveis clausurats i el retorn del servei complet allà on s’havia reduït l’assistència. Més de 3.600 persones van subscriure la petició de l’Ajuntament de Sueca.

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here