Vora 300 escolars repoblen una zona ajardinada del Polígon Industrial de Sueca

0
506

Amb 45 nous exemplars d’espècies autòctones del projecte «Arbres a l’Aula»

 

Vora 300 alumnes de segon cicle de primària han participat este matí en una plantada popular en una zona enjardinada del Polígon Industrial de Sueca, El Teular. La jornada, que ha reunit a escolars de tots els col·legis de Sueca i el del Perelló, és el colofó al programa Arbres a l’Aula, una iniciativa d’educació ambiental impulsada per l’Ajuntament de Sueca des de fa dos cursos.

Els xiquets han plantat, per grups, 45 exemplars de carrasques, pins, garrofers i lledoners. Prèviament, i durant tot el curs, els escolars han aprés a tenir cura d’estes quatres espècies autòctones, a les aules i a casa, i han adquirit més coneixements sobre la vegetació típica de la nostra zona. Per a això, els escolars i els professors han comptat amb l’agenda de l’arbre, un llibret didàctic que aborda l’estudi d’estes espècies. A més, l’equip d’experts ambientals que ha coordinat el programa ha assessorat el professorat en el seguiment de les activitats i ha realitzat també visites periòdiques a les aules per resoldre els seus dubtes.

La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha acompanyat els escolars al llarg de la jornada. Jiménez, ha valorat molt positivament l’experiència amb Arbres a l’aula, que enguany celebra la seua segona edició. La titular del àrea ha obsequiat als xiquets participants amb una samarreta i els ha animat a que visiten periòdicament el parc per comprovar in situ i en primera persona l’evolució de l’arbre i seguir cuidant d’ell, integrat ja en este espai verd. De fet, al voltant del 60% dels arbres que es plantaren l’any passat en esta mateixa activitat, encara perviuen.

La plantada, que ha posat punt i final a este primer cicle del programa, ha resultat una activitat d’allò més divertida i profitosa. Els escolars, dividits en grups menuts, han participat activament en l’activitat, plantant l’exemplar i regant-lo per assentar la terra. Tot seguit, alumnes i mestres han restablert forces gaudint d’un bon got de llimonada natural elaborada amb llimes acabades de collir.

La jornada ha culminat amb el reconeixement al treball realitzat. Isabel Jiménez, en representació del consistori, ha lliurat un diploma acreditatiu a cada col·legi participant en esta segona edició del programa d’educació ambiental. L’equip coordinador d’Arbres a l’Aula s’ha encarregat de les tasques de condicionament prèvies del parc i ha participat ajudant als menuts en la plantada dels arbres, el repartiment de la llimonada i les indicacions per al reciclatge dels gots als contenidors corresponents.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here