Una exposició de la falla Plaça La Malva estrena nou muntatge a Algemesí

0
585

L’exposició de la Falla Plaça Malva «Vocals: grafies d’una llengua» comissariada per Alba Fluixà  estrena nou muntatge a Algemesí

                                           

S’inaugura al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí el dia 23 de febrer, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al dia 8 d’abril en l’horari habitual del museu

 

 

Aquesta mostra, comissariada per Alba Fluixà, sorgeix dins de la Setmana Cultural de la Falla Plaça Malva d’Alzira que ha convertit el present exercici faller en tota una campanya de promoció de la nostra llengua. Participen més d’una vintena d’artistes: Martí Asensi, Ana Auñon, Lidia Boix, Pasqual Boqueta, Raül Calabuig, Xelo Camps, Carles Cano, Marta Cuñat, Abel Davila, Sara Fernández, R.Miguel Ferrer, Alba Fluixà, Teresa Giner, Arantxa Guijarro, Hayack, Pablo Hevilla, Mai Hidalgo, Vicente Lorenzo, Rafael Masià, Àngela Mondéjar, German Rodríguez, Manola Roig, La Rulla i Rosa Serra. Compta també amb la col·laboració especial de l’alumnat de l’Escola d’Arts Plàstiques Municipal d’Alzira.

Parlar de llengua és parlar d’allò intangible. Definir què és una llengua és un repte arriscat, perquè cal mesclar gramàtica i vocabulari. També els sons i, molt especialment, les sensacions i els sentiments. No obstant això, parlar de llengua també és parlar d’allò tangible, de les lletres i dels traços que les formen, dels diccionaris replets de paraules i dels llibres on els mots es reuneixen per a inspirar-nos, informar-nos, instruir-nos o fer-nos memòria del passat i animar-nos a construir el futur. I aquest és, precisament, el punt de partida de les obres reunides a l’exposició: la llengua i totes les seues possibilitats plàstiques.

Associació Cultural Falla Plaça Malva

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here