La filla d’Antonio Ballester dona al MUMA d’Alzira l’obra «Muchacha en el lago»

0
879

Davant un nodrit públic congregat en el MUMA, ahir Ana Rosa Ballester Bonilla va fer pública la donació al poble d’Alzira de la imatge que va fer el seu pare, l’artista Antonio Ballester Vilaseca. Un dels artistes valencians més prestigiosos d’Espanya en el segle XX, que, com va dir en el discurs de presentació la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, “va ser un dels artistes valencians que van haver d’eixir, a la força, de la seua terra, cap a un injust exili, sols pel fet d’implicar-se en defensar una Espanya millor, social i cultural per a tots”.

Entre el públic assistent hi havia representació de diferents associacions, així, el president de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira, Vicent Fábregues, ja que alguns dels passos processionals són obra de Ballester, com L’Oració de Jesús en l’Hort; el Crist jacent del Sant Sepulcre; o el Crist en el Gòlgota; motiu pel qual també acudiren els presidents i membres de les respectives confraries: Enrique Sifre y Francis Luis Bleda, o d’imatges com la Mare de Déu del Lluch, patrona de la ciutat, representada pel seu president Javier Andújar; o altres obres com la Immaculada de Santa Caterina, representada per Enrique Masiá.

 

A totes estes obres, Ana Rosa Ballester va afegir una imatge en bronze de Vicente Blasco Ibáñez, i ara la figura de la Muchacha en el lago, ambdues per a ser exposades en el MUMA, on també es conserva la imatge en guix de Santa Gràcia, que va fer junt a Elias Cuñat per a esculpir la figura pètria de la germaneta i ubicar-la en el casalici del Pont de Sant Bernat.

 

Un acte molt emotiu on Alzira demostrà una vegada més, en la persona d’Ana Rosa, l’apreci que professa a l’obra de Ballester.

 

En paraules d’Aguilar: “L’obra de Ballester en Alzira serà per sempre apreciada per uns, adorada per altres i estimada per tots”.

 

Per la seua banda l’alcalde, Diego Gómez, va reconèixer també al seu discurs la gran aportació artística de Ballester a la ciutat d’Alzira, tant en la seua obra d’imatges religioses com en la seua obra civil. Per a l’alcalde, “l’obra de La Muchacha en el lago és una escultura de llibertat que omplirà el nostre museu acompanyant a altres obres del benvolgut Tonico Ballester”.

 

 


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here