Una experiència pilot formarà a IDEA tècnics en reparació de camions amb el suport de tallers d’Alzira

0
492
Ivan Martinez en la Setmana de l’Economia

L’Ajuntament d’Alzira mitjançant IDEA aportarà les aules i beques per a 10 alumnes que faran les pràctiques en tallers d’automoció locals amb l’objectiu formar-se en la reparació de camions. El curs començarà el pròxim 20 de març i tindrà una dura d’entre 6 i 8 mesos.

El regidor de Promoció Econòmica, Ivan Martinez ha ficat com exemple de sector dinàmic «el de l’automoció» amb el que el consistori local ha arribat a un acord per ficar en marxa esta experiència pilot, amb el que els tallers es comprometen a contractar un mínime de dos alumnes d’este curs formatiu.

Martinez ha resaltat, en declaracions a Riberaexpress, altra important iniciativa ocupacional com el del programa «Viatge a l’empleabilitat» per al que aporten 250.000 euros entre el Ministeri d’Hisenda i fons de la Unió Europea.

Un programa que beneficiarà a 45 alumnes composat de tres itineraris formatius; Electromecànica que s’impartirà en l’institut de Formació Professional Luis Suñer, de restauració i cuina amb seu en el restaurant El Respirall i d’Auxiliar Administratiu que es formaran en les dependències municipals.

IDEA està fent en estos moments la corresponent selecció de joves treballadors amb un màxim de 30 anys perquè comencen en març este ambiciòs programa que garantix una inserció laboral d’entre el 20 i el 30%. Segons Martinez «les empreses que els contracten rebran ajudes municipals».

Campanyes i productes de qualitat

Pel que fa a la crisi del comerç a Alzira, el responsable de la Promoció Econòmica local es mostra partidari que els botiguers oferisquen «productes de qualitat que no es puguen trobar en les grans superfícies comercials», superfícies que a juí de Martinez «suposen una important merma per a les vendes del comerç local, que «ha de fer campanyes per atraure a la gent que contaran amb el nostre suport».

Com exemple exitòs de col.laboració públic-privada, el membre del govern alzireny ha ficat la Reganyà, «resultat de treballar de forma conjunta» entre el municipi i el Gremi de Forners.

Pel que fa a la problemàtica dels accessos a Alzira Ivan Martinez considera que una solució importoant seria la construcció del tercer pont sobre el Xúquer, «però hem de ser realistes i en estos moments no hi han suficients recursos en la Generalitat». I per això aconsella recòrrer a altres models de transport com els carrils bici i de vianants per desplaçar-se als respectius polígons industrials de la ciutat «quen ens evitarien l’actual col.lapse automobilístic».

També es mostra partidari de la conexió directa amb l’AP-7 «en este aspecte coincidim amb la demanda de l’Associació Empresarial, però haurem de fer més força per aconseguir-la, estima el regidor alzireny.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here