Els empresaris d’Alzira barallen la possibilitat de convertir el Cine Colón en centre comercial

0
1990
Tendes de moda per sales de cine

Tudela: «Alzira necessita un gran motor per a què el comerç despegue»

El Cine Colón té una ubicació ideal per estar al centre de la ciutat 

La directiva de l’Associació Empresarial Alzira (AEA) es troba barallant distintes propostes per a «potenciar» el comerç local, entre elles la conversió de l’antic Cine Colón en un centre comercial i d’oci

Així ho ha reconegut el president dels empresaris alzirenys Raül Tudela que es mostra empenyat en trobar una solució a la problemàtica d’este sector, «treballant de forma conjunta amb l’Ajuntament d’Alzira».

Tudela considera «ideal» la ubicació de l’immoble que albergà, durant molts anys, fins a quatre sales de cinema, encara que no és la única, sinò una de tantes que hi han sobre la taula. «Alzira necessita un gran motor per què el comerç despegue», després d’explicar a Riberaexpress que estan estudiant diverses polítiques comercials «enfocades a donar solucions».

A este respecte considera primordial que hi hagen a la ciutat, «zones d’aparcament gratuïtes» e insisteix en que el comerç alzireny «necessita ajuda» i per això barallen distintes línies d’actuació que eviten la sangria de tancament de comerços dels últims mesos i que, poc a poc, està reduïnt l’atratiu comercial de la ciutat.

Imaginació i diferenciació

Per la seua part el secretari comarcal de CCOO, Josep Antoni Carrascosa, que va acumular una notable experiència amb la problemàtica del comerç de proximitat per haver dirigit la Federació de Comerç del sindicat, assenyalà ahir a este mitjà digital que este sector necessita «ser competitiu», organitzar campanyes específiques, a més «d’imaginació i un plus de valor afegit, de diferenciació«.

Per a Carrascosa les zones d’aparcament «són molt importants» per atraure compradors de les poblacions veïnes, però té molt clar que el tancament recent de 5 ó 6 tendes a la capital de la comarca «no té rea a vore amb la peatonalització del carrer Hort dels Frares; «la repercusió no pot ser tan immediata, és impossible», opinió que coincidix amb la de Raül Tudela, amb qui també està compartint l’assistència a algunes de les ponències programades en la X Setmana de l’Economia.

El dirigent sindical es mostra convençut que hi han «altres factors» que contribuixen a la crisi que pateix el comerç al detall, que és general en tota Espanya, en donar-se de baixa, durant 2017, prop de 23.000 autònoms del comerç i l’hosteleria com la competència de les grans superfícies comercials i les compres on line. Carrascosa recorda que les grans ciutats europees estan recuperant els seus centres neuràlgics suprimint el trànsit de vehicles per fer´les «més amables i sociables».  

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here