Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent arriben a la 23 edició

0
669
Demà dimarts es presenta Vosaltres, el llibre que recull les obres guanyadores de les edicions de 2016 i 2017

L’Ajuntament de Carcaixent, amb la col·laboració d’Edicions Bromera, convoca els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2018 de narrativa curta i poesia, guardons que enguany arriben a la 23a edició. Demà 20 de febrer, a les 19 hores, es convoca la nova edició del certamen amb la presentació de les bases dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2018. En el mateix acte es presentarà també el llibre Vosaltres, volum que recull les obres guardonades en els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2016 i 2017 i que Bromera publica en la col·lecció «Lletra Nova». L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent ), i hi intervindran Paco Salom, alcalde de Carcaixent, Desirée Palma, regidora de Cultura, i Josep Gregori, editor de Bromera. A més, hi participarà també el grup de música Ànnima.

 

Amb la nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, l’Ajuntament de Carcaixent referma la seua aposta per la joventut i per la literatura. A través d’esta iniciativa, a més de descobrir i motivar nous talents literaris, es convida els joves a expressar-se tant en narrativa com en poesia. Com explica Desirée Palma, regidora de Cultura, en el pròleg, «La nostra joventut escriu, i això vol dir que també llig, sobre temes de completa actualitat amb una sensibilitat i coneixement dignes de remarcar».

 

Vosaltres

 

Vosaltres reuneix els textos guanyadors de les dos últimes edicions. Així, hi trobarem els relats de Marta Hernández Parra (Primer Premi de Narrativa 2016), Meritxell Micó Frau (Segon Premi de Narrativa 2016), Miguel Ángel Requena Mora (Finalista de Narrativa 2016), Aitana Gomis Olcina (Primer Premi de Narrativa 2017), Marta Hernández Parra (Segon Premi de Narrativa 2017) i Mireia Sanchis Meri (Finalista de Narrativa 2017); així com els versos de Lídia Santacreu Ferrà (Primer Premi de Poesia 2016), Ferran Antequera Beltrán (Segon Premi de Poesia 2016), Rosa Vidal Millán (Finalista de Poesia 2016), Sergi Moyano Hurtado (Primer Premi de Poesia 2017), Elena Silvestre Roselló (Segon Premi de Poesia 2017) i Rosa Vidal Millán (Finalista de Poesia 2017).

 

El llarg viatge dels refugiats de guerra, l’enyorança dels éssers estimats que ja són absents, la reflexió sobre la bondat de les persones, el descobriment de la transsexualitat entre la joventut, una crítica a la societat actual, així com la idea de l’amor com a felicitat fugaç, són temes que aborden les narracions guanyadores. Pel que fa a la poesia, trobem poemes sobre aspectes diversos –l’atractiu de la senzillesa de la vida quotidiana, la diversitat sexual, l’enyorança del temps, l’absurditat de la guerra…–, plantejats amb diferents recursos poètics, que irradien les inquietuds de la joventut actual.

 

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2018 són un certamen dirigit a l’alumnat de la Comunitat Valenciana que cursa segon cicle d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de graus mitjà i superior. Per a poder participar-hi, cal tindre menys de 18 anys i les obres presentades han de ser originals i han d’estar escrites en valencià.
Ambdues categories –el Premi Soleriestruch de narrativa curta i el Premi Arminyana i Canut de poesia– contemplen un primer guardó dotat amb 400 euros i un segon de 200 euros. A més, tant en narrativa com en poesia cada categoria també tindrà un premi finalista dotat amb un lot de llibres valorat en 150 euros.

Els escrits poden presentar-se fins a les 21 hores del dia 20 d’abril a la Biblioteca Municipal de Carcaixent Julián Ribera. El lliurament dels premis tindrà lloc el 5 de juny, a les 19 hores, a la Biblioteca Municipal de Carcaixent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here