Una ruta pel Magre pretén recuperar l’antiga senda fluvial entre Alfarb i Algemesí

0
1180
Reunió de la Mesa del Magre a Carlet

La 2a Mesa del Magre acorda organitzar una ruta per a recuperar la senda fluvial del riu

Els municipis,  reunits a Carlet a instàncies de l’Ajuntament de Carlet, acorden demanar a la Conselleria que facilite plantons de vegetació de ribera per a fer successives reforestacions de l’ecosistema del Magre

El riu Magre serà protagonista el pròxim mes de maig de la primera iniciativa conjunta que organitza la Mesa del Magre, que reunix alcaldes i regidors dels ajuntaments de la conca del riu i que es reuniren ahir per segona vegada a Carlet. La primera iniciativa conjunta per tal d’animar la població a parar atenció en el Magre i el seu ecosistema és una caminada pel llit del riu prevista per al pròxim dissabte 19 de maig. La caminada   pretén recuperar la senda fluvial des del terme d’Alfarb fins al terme d’Algemesí, una ruta que a més vertebra el conjunt de poblacions riberenques.

Esta iniciativa és una de les primeres accions que proposa en comú la Mesa del Magre,  un organisme supramunicipal constituït el passat mes de juliol per a recuperar el riu i que compta amb la participació de representants municipals d’Alfarb, Catadau, Llombai, Benimodo, l’Alcúdia, Guadassuar i Carlet en la seua segona convocatòria. També hi estan convidats a participar la resta de poblacions de la conca com Algemesí, Montroi, Torís i Montserrat, que en esta ocasió excusaren l’absència.

Esta primera iniciativa de ruta pel Magre amb la unió de veïnat i ajuntaments de les poblacions riberenques també té com a segon objectiu la creació d’una associació de voluntaris pel Magre, que s’encarregue de proposar i coordinar iniciatives a fi de recuperar el riu.

D’altra banda, la Mesa pel Magre acordà també adreçar-se a la Conselleria de Medi Ambient per tal que facilite plantons de plantes autòctones de la ribera del Xúquer per a poder realitzar les successives campanyes de reforestació i restauració del bosc de ribera. Actualment, segons explicaven els representats municipals, els vivers de la Generalitat aporten plantons d’espècies com pins, fleixos, carrasques o sabines, més adients per a entorns forestals que per als de ribera.

En esta segona reunió d’alcaldies i regidories de medi ambient, es van repassar les diverses activitats que els ajuntaments tenen previst realitzar al voltant del riu. Així mateix, es va plantejar la proposició d’iniciatives conjuntes de recuperació del riu a través de la Mancomunitat de la Ribera. En el mateix sentit, també tenen previst demanar una entrevista amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per tal de presentar totes aquelles propostes que afecten el Magre de manera conjunta.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here