Climent anuncia una inversió de 2,6 milions per als polígons industrials de la Ribera

0
562
Alcaldes i empresaris hui en Alzira

Diego Gómez i Rafael Climent

Els empresaris demanen principalment ajuda per a la fibra òptica

També es destinarà 1 milió per culminar els polígons inacabats

El conseller d’Economia Rafael Climent ha anunciat este migdia a Alzira que el  seu departament distribuirà, enguany, 2,6 milions a millorar els polígons industrials de la comarca de la Ribera.

L’anunci l’ha fet en la reunió que ha mantés, este migdia, amb alcaldes, regidors i emrpesaris de la comarca en el saló de sessions de l’Ajuntament d’Alzira.

Climent ha asseugrat que és «la primera vegada» que la Generalitat concedix este tipus d’ajudes destinades «a millorar les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

La concessió és d’execució bianual i el conseller ha deixat caure que per al 2019 podrien incrementar-se esta partida pressupostària. Per als pol´ñigons industrials inacabats el seu departament té previst destinar un milió d’euros.

El representant del Consell ha reconegut que la majoria de les peticions dels empresaris riberencs i valencians van encaminades a la instal.lació de fibra òptica en els respectius polígons.

Principals actuacions i termini

En aquesta jornada s’han detallat les principals actuacions que subvencionarà l’IVACE als polígons industrials de La Ribera Alta i La Ribera Baixa que són entre altres l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora de la seguretat amb vigilància a través  de CCTV connectat a la Policia Local, implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, millora de l’enllumenat públic amb leds, generació d’energia renovable o instal·lació de serveis contra incendis.

A més, es contempla la millora de la senyalització i de la identificació dels carrers dels polígons, la dotació de nous vials i nous accessos, subministre de gas i la implantació d’ecoparc.

Tres milions per al 2019

També s’ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d’ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s’efectue en 2018.

En aquest sentit, el conseller ha anunciat que la previsió d’inversió en la Ribera Alta i La Ribera Baixa per a l’exercici 2019 serà de 3 milions d’euros.

El termini per a presentar les sol·licituds d’ajuda serà des del 5 de març fins al 6 d’abril de 2018.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here