30 restaurants de prestigi participaran en el II Concurs d’Espadenyà d’Alzira

0
862
L’alcalde Diego Gómez amb una espardenyà

L’alcalde amb familiars de Francisco J. Garcia

La Plaça del Regne d’Alzira acollirà l’11 de març el II Concurs d’Espardenyà Francisco José García

Els guanyadors es repartiran un total de 5.000 euros 

Este matí s’ha presentat, en roda de premsa, el II Concurs d’Espardenyà Francisco José García que se celebrarà a Alzira, diumenge 11 de març, a partir de les 10 hores, a la plaça del Regne.

 

L’alcalde, Diego Gómez, ha estat l’encarregat de presentar este concurs que l’any passat va tindre una molt bona acollida. L’acte de presentació ha comptat també amb la presència de la viuda de Francisco José, Aurora Esteve, i una de les seues filles.

 

Un total de 30 restaurants participen en esta segona edició del concurs que ha augmentat el nombre de participants respecte als 25 de 2017. Els participants provenen de Tous, Llombai, Gandia, Silla, Puçol, les Palmeretes, Torrent, l’Alcúdia, Siete Aguas, el Palmar, Carcaixent, Serra, Cullera i València. D’Alzira participen 4 restaurants que són El Caramelito, El Roure, Camí Vell i Ca Tomás.

 

Es repartiran un total de 5.000 euros en premis. El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, serà de 2.500 euros. El segon premi, patrocinat per València Turisme, de 1.500 euros i el tercer premi, patrocinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, de 1.000 euros.

 

Gómez ha destacat que “el Concurs d’Espardenyà d’Alzira és un homenatge a Francisco José García, impulsor d’este particular plat típic de la Ribera, i amb la seua continuïtat, pretenem que es vaja consolidant, any rere any, com un certamen gastronòmic de referència. Francisco José era sobretot cuiner i faller, i pensem que no hi ha un mes més apropiat que el de març per a dur-lo a terme”. Ha afegit: “Este concurs és un dels certàmens gastronòmics de la zona en què més diners es repartixen en premis, per això és un atractiu important per als restauradors a l’hora de participar, al mateix temps que contribuïxen a donar a conéixer un plat tradicional valencià, desconegut per a molts”.

 

A més del jurat, els veïns i veïnes d’Alzira també podran degustar l’espardenyà cuinada per al certamen. Així com la reganyà, plat típic de la Ciutat del qual s’està fomentant el consum per mitjà del Gremi de Forners i que estarà present en el Concurs perquè tots puguen tastar-la.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here