Trobada d’artistes en Alzira en el marc de l’exposició «Memòria de la Modernitat»

0
594

  • La taula redona, que se celebra aquest divendres 16 de febrer, està relacionada amb l’exposició que alberga actualment el Museu Municipal d’Alzira – MUMA.
  • Els artistes Artur Heras, Aurora Valero i Jordi Teixidor compartiran com ha influït la col·laboració amb la Diputació en les seues respectives trajectòries artístiques.

El Museu Municipal d’Alzira, el MUMA, alberga actualment ‘Memòria de la Modernitat’, l’exposició que mostra les joies del patrimoni artístic de la Diputació de València. Es tracta d’un centenar d’obres d’artistes com Sorolla, Pinazo, Benlliure o Equip Crònica, entre uns altres.

A més de l’exposició, amb l’objectiu d’acostar el patrimoni de la Diputació a la ciutadania, s’han organitzat una sèrie d’activitats paral·leles que s’emmarquen en el programa ‘La Diputació als comarques’, com visites guiades, tallers, rutes temàtiques nocturnes o trobades amb artistes. Precisament aquest divendres, 16 de febrer, a les 19:00h, en el MUMA, Artur Heras, Aurora Valero o Jordi Teixidor, autors d’algunes de les obres exposades en la mostra, compartiran la seua trajectòria artística i reflexionaran sobre el paper que les institucions públiques, en aquest cas la Diputació, ha tingut en la seua formació i la seua carrera.

Un d’ells, Aurora Valero va ser la primera dona pensionada per aquesta institució.  La taula redona la moderen Felipe Jerez i Ester Alba, dos dels investigadors de la Universitat de València que participen en la mostra i que, a més, són comissaris de l’exposició. Una mostra que està dividida en cinc grans apartats, entre ells ‘Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista’, ‘Dones artistes. Noves narratives entorn de l’art contemporani’ o ‘La identitat valenciana: compromís social i polític”.

Dins d’aquest última categoria es poden veure peces com ‘El Palleter declarant la guerra a Napoleó’, de Sorolla o ‘El Tribunal dels Aigües’, de Ferrándiz.  Al voltant de 25.000 persones han visitat ja una exposició que va començar al maig, a Requena, i que va arribar a Alzira al novembre on va a estar fins al pròxim 4 de març. La següent parada és Gandia, en la comarca de La Safor.

Allí aterrarà en la Setmana Santa d’aquest 2018. Després vindran Ontinyent, Torrent i Sagunt.  ‘Memòria de la Modernitat’, la col·lecció patrimonial de la Diputació de València, és un dels grans projectes impulsats aquesta legislatura pel president, Jorge Rodríguez, i coordinat per l’àrea de Patrimoni de la corporació. El seu objectiu era traure les obres, moltes emmagatzemades o en despatxos, per a donar-les a conèixer als valencians. “L’única forma de voler a la Diputació és és conèixer-la”, ha apuntat sempre Rodríguez, “a més d’ajudar a reescriure la història artística de la institució”.

El programa ‘La Diputació als comarques’, a més de ‘Memòria de la Modernitat’, també duu a terme altres exposicions com ‘Dones en marxa’, que s’inaugurarà a Alaquàs el pròxim 8 de març, en el marc del Dia internacional de la Dona, i ‘La mort del Rei En Jaume’, el 23 de febrer a L’Alcúdia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here