1.400 llars de l’Alcúdia han estalviat un 8,5% d’electricitat amb la campanya Pas a Pas

0
477

El dissabte es presentaren els resultats de quasi dos anys de treball en una Festa, organitzada per l’Àrea d’Energia del Consorci de la Ribera i l’Ajuntament de l’Alcúdia amb un mercat amb productes ecològics, jocs tradicionals per a xiquets i xiquetes, informació sobre energia verda i una exposició d’objectes fets amb material reciclat.

Més tard, a la Biblioteca Pública Municipal, l’alumnat dels col·legis de l’Alcúdia van llegir textos i poemes sobre el reciclatge, el Consorci Ambiental de la Ribera va presentar els resultats de Pas a Pas i algunes de les persones participants en el programa van contar les seues experiències. Per a finalitzar l’acte, després de l’actuació de l’alumnat de l’Escola de Música, que va cantar la cançó del reciclatge i Dani Miquel que va oferir un xicotet concert.

 

Després de dos anys de funcionament, la campanya Pas a Pas ha finalitzat amb un balanç molt positiu. 1408 llars de l’Alcúdia s’han involucrat en la campanya. Periòdicament, se’ls han anat fent propostes per a ajudar-los a estalviar energia. També s’han organitzat 2 reptes col·lectius al llarg de la campanya. En estos reptes, s’ha proposat un objectiu d’estalvi col·lectiu que calia assolir entre tots i totes. Ambdós reptes s’han superat amb èxit!

 

La gent de l’Alcúdia ha participat molt activament, contestant correus electrònics i atenent les telefonades de seguiment de les nostres assessores telefòniques. El 80% dels participants han millorat entre 6 i 7 dels seus hàbits quotidians!. Entre ells destaquen: instal·lar LEDs, ajustar la temperatura de la caldera d’aigua calenta entre 54-58ºC o comprar productes d’higiene sense substàncies tòxiques.

 

Este canvi d’hàbits ha fet que s’haja aconseguit una mitjana d’estalvi en electricitat de més del 5% i que el 84% de les persones que han participat en la campanya afirmen que ara gasten menys electricitat.

 

L’Ajuntament de l’Alcúdia vol agrair la participació en la gran campanya ecociutadana. Vol donar les gràcies a totes les persones que han actuat diàriament per a reduir el seu consum d’energia a casa i per adquirir hàbits més saludables i respectuosos amb l’entorn.

 

Pas a Pas és una campanya finançada per la Unió Europea que dóna als veïns i veïnes de l’Alcúdia l’oportunitat de mamprendre accions senzilles, cadascú segons les seues possibilitats, per a millorar el seu entorn. També han participat ciutadans i ciutadanes de Varsòvia (Polònia), Cefalù (Itàlia) i Gant (Bèlgica), de manera que s’han involucrat en la campanya un total de 6.700 ciutadans i ciutadanes europeus.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here