Una jornada analitzarà la importància de Jaume I en el poble valencià

0
506
Monument a Jaume I en Alzira

L’Ajuntament d’Alzira col.labora amb el de Vila-real i amb l’AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alzira i Vila-real, celebrarà el pròxim 17 de febrer a Vila-real una jornada d’estudi sobre el fundador del Regne de València titulada ‘Jaume I i el seu temps’, que reunirà destacats professors universitaris, investigadors, especialistes i acadèmics per a analitzar la figura i obra del rei.

La conferència inaugural estarà a càrrec del catedràtic de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València Enric Guinot. Una dissertació centrada en ‘Les pobles de la Plana dels segles XIII i XIV’. En eixe període, segons el professor Guinot, en el cas valencià, estes fundacions s’emmarquen en el procés de repoblament i colonització de les terres valencianes arran de la conquesta de Jaume I.

Alzira va iniciar l’any passat esta jornada que se celebrarà alternativament en les dos ciutats per la seua vinculació, des del segle XIII, amb la història del fundador del Regne de València. La trobada de Vila-real comptarà amb la presència d’experts com ara l’arquitecte Arturo Zaragozá, el professor Francesc Torres i els membres de l’AVL Emili Casanova, Brauli Montoya i Ramon Ferrer.

Precisament, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, clausurarà la jornada amb una conferència que tractarà l’antroponímia en el Vila-real del segle XIII, per a explicar el procés del projecte fundacional de la ciutat i les dificultats del moment per a trobar els  primers pobladors. Ferrer explicarà amb detall la seua procedència, com vam arribar i quins eren els seus noms.

Igualment, la jornada analitzarà la importància de Jaume I en la història del nostre poble i en la necessitat d’estudiar el seu testimoni en aspectes com la llengua, la legislació, l’art, les tradicions i la cultura, fet que contribuirà a homenatjar el monarca, però també a vertebrar el territori com ja van afirmar els alcaldes de Vila-real i Alzira,  Josep Benlloch i Diego Gómez, respectivament, en l’acte de presentació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here