Un miler de persones aspiren en Carcaixent a participar com a figurants de la pel.lícula «Tornar a casa»

0
624
Comença el rodatge de la pel·lícula «Tornar a casa» en Carcaixent

Este matí ha començat a Carcaixent el rodatge del llargmetratge ‘Tornar a casa’, escrit i dirigit per Roberto Bueso i produït per Misent Produccions, en coproducció amb Mod Producciones. Tot i que la pluja ha alterat el pla de gravació per a hui, està previst que el rodatge dure unes cinc setmanes en diferents carrers i localitzacions de la localitat com el CEIP José MªBoquera, la Plaça Major o el Passeig.

A més de Carcaixent, estan previstes diferents localitzacions de la ciutat de València, l’Albufera, el Saler, Alzira, i Algemesí encara que Carcaixent serà la localitat on més escenes es rodaran, tant en interiors com en exteriors, ja que és ací on estarà ubicada la població del protagonista. El director, Roberto Bueso, i el seu equip van contactar el passat mes de novembre amb l’Ajuntament per presentar-los la proposta i demanar col·laboració. Veient que el projecte podria ser interessant per al municipi, des de l’Àrea de Turisme s’ha treballat des del primer moment amb els localitzadors de la pel·lícula per mostrar-los diferents llocs de la ciutat i facilitar-los la gestió de permisos.

L’Ajuntament de Carcaixent també ha col·laborat amb la productora fent una crida a través de les xarxes socials per a buscar figurants per a diverses escenes que es rodaran en la ciutat. Fins a la data, són més de 1.100 persones les que s’han interessat per a participar com a extres. Durant les pròximes setmanes es farà la selecció per part de l’equip de la pel·lícula.

‘Tornar a casa’ narra la història d’Edu, un jove músic valencià que viu a l’estranger i que torna durant deu dies al seu poble per a assistir a les bodes del seu germà. La tornada desperta en ell la necessitat de recuperar tot el que va deixar arrere: especialment Alicia, l’eterna nóvia del seu millor amic.

Paula Lozano, regidora de Turisme, ha destacat que el rodatge de ‘Tornar a casa’ a Carcaixent representa un autèntic impuls a la projecció de la localitat cap a l’exterior; “sense dubte, esta pel·lícula és una magnífica plataforma per donar a conéixer Carcaixent i els seus voltants, que ens ajudarà en el nostre projecte de convertir-la en un punt important de turisme d’interior”. Per altra banda, la regidora ha destacat l’impacte econòmic que poden tindre este tipus de produccions i ha obert la porta a futures col·laboracions en esta matèria.

Per garantir la seguretat i coordinació, s’han establert diferents reunions amb les àrees implicades en l’organització, com la Policia Local, l’Àrea de Turisme, Brigada d’Obres i Serveis, Neteja Viària, entre d’altres. Paula Lozano ha agraït la implicació de tot el personal municipal, i també ha demanat disculpes a la població per les possibles molèsties que les tasques de rodatge puguen ocasionar.

Roberto Bueso (València, 1986) va cursar estudis de Filosofia a la Universitat de València. En 2007 va fer el Màster Iberoamericà de Guió de Cinema, desenvolupat per la FIA. En 2010 va obtindre la beca de la Fundació Borau per a joves cineastes, gràcies a la qual viu a la Residencia de Estudiantes de Madrid. Durant este temps va estudiar Direcció Cinematogràfica a l’ECAM. Ha dirigit el curt ‘La noche de las ponchongas’ (2014) com a projecte final de carrera. ‘Tornar a casa’ és la seua òpera prima.

Fernando Bovaira (Castelló, 1963) ha estat al capdavant de la producció de pel·lícules d’èxit com ‘Los otros’ i ‘Mar adentro’, d’Alejandro Amenábar; ‘La gran aventura de Mortadelo y Filemón’, de Javier Fesser; ‘Lucía y el sexo’, de Julio Medem, o ‘La lengua de las mariposas’, de José Luis Cuerda. Després de la seua etapa com a director general de continguts de Sogecable, funda MOD Producciones en 2007, que va estrenar-se amb la producció d»Agora’ d’Alejandro Amenábar. Des d’aleshores ha produït pel·lícules com ‘Biutiful’, ‘Caníbal’, ‘Zipi y Zape y el club de la canica’ o ‘Regresión’, entre d’altres.

Vicente Ortiz (la Vall d’Uixó) és el compositor musical de ‘Tornar a casa’. Els seus projectes han sigut guardonats amb reconeixements com el Premi Internacional de Composició Ciutat de Llíria, Millican Composition Award, Berklee Composition Competition i Steve Kaplan Award. El seu treball com a compositor i director d’orquestra inclou pel·lícules com ‘Tom’s Dilemma’, ‘Pancho’, ‘La vida Inesperada’ o ‘Cuerpo de élite’.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here