Centenars de zombies prengueren Sueca

0
546
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vora 300 persones participen en l’apocalipsi zombie programada en la capital de la Ribera Baixa

 

Sueca s’ha transformat este dissabte en una ciutat presa per centenars de morts vivents. Vora 300 persones han participat en la convocatòria del “Survival zombie”, una mena de gimcana terrorífica organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, dirigida especialment al públic juvenil, però popular també entre els no tan joves.

Els centenars de participants van haver de superar totes les proves que es localitzaven en diferents punts de la ciutat, en un itinerari secret que incloïa alguns escenaris emblemàtics com ara el Mercat Municipal La Plaça, el Passeig de l’Estació, o la plaça dels Molins de la Vila, entre les vora vint localitzacions del joc. Les proves, diverses, tractaven sobretot d’aconseguir munició i aliments, però els participants també foren reptats a desactivar falsos explosius, entre d’altres propostes curioses.

L’aventura s’iniciava a les 20:00 i finalitzava a les 03:00 hores, de manera que, durant tota la nit i bona part de la matinada, el terror es va instaurar en els carrers de la capital riberenca.

El regidor de Festes, Pau Roselló, ha explicat que este tipus d’esdeveniment atrau gent de totes parts i ha aportat, com a dada curiosa, que la cita de Sueca ha congregat també molta gent d’altres indrets com ara Terol, Saragossa o Castelló, a més d’un bon nombre de participants de Sueca i d’altres localitats veïnes. Això, ha afegit, “ha estat beneficiós per al municipi, atés que, a més d’atraure un bon nombre de nous visitants a la nostra ciutat, l’esdeveniment aporta una projecció publicitària nacional al nom del nostre poble i, d’altra banda, esta representa una proposta diferent d’oci alternatiu i saludable que posa a prova l’enginy dels participants”.

L’esdeveniment comptava amb un equip de maquilladors professionals que es va instal·lar en el Casal Jove per convertir el joc en una experiència realista. De fet, tots aquells que eren caçats per un zombie es podien convertir al bàndol obscur, canviant la seua caracterització.

El joc és molt simple: consisteix a aguantar tota la nit sense que et toque un dels morts vivents. El més mínim contacte t’elimina del joc com a supervivent i pots unir-te al bàndol zombie, passant per la zona de maquillatge, o abandonar la partida.

L’espectacularitat d’este joc interactiu, última moda entre els anomenats real games, va causar també una gran expectació entre els veïns de Sueca que no dubtaren en arrimar-se als diferents escenaris del joc per guaitar. L’autèntica posada en escena no va deixar ningú indiferent.

L’Ajuntament de Sueca ha col·laborat amb la cessió de diferents espais municipals, en la coordinació de la prova lúdica i en el dispositiu de seguretat i salut entre d’altres, en l’organització de l’esdeveniment que ha estat a càrrec de l’equip de World Real Games, pioner en este tipus d’esdeveniments.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here