Sueca celebrà el Dia de l’Arbre repoblant l’assut

0
423

Diumenge es va celebrar la iniciativa mediambiental organitzada per l’Associació Muntanyeta dels Sants i l’Ajuntament de Sueca després d’ajornar-se la setmana passada per les inclemències meteorològiques

Sueca ha commemorat este diumenge el Dia de l’Arbre amb una plantada popular en l’assut organitzada per l’Associació Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca.

La iniciativa, que ve celebrant-se en els últims anys, estava oberta a totes les persones que volgueren participar. La jornada mediambiental va començar a les 10.00 hores i en ella els voluntaris, de totes les edats, repoblaren la zona amb espècies autòctones de bosc de ribera.

La jornada mediambiental que per fi es va celebrar diumenge estava prevista per al cap de setmana passat, però es va haver d’ajornar pel mal oratge. La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, es va mostrar molt satisfeta per la bona acollida de la iniciativa entre els participants, malgrat l’oratge, que pogueren gaudir en família i que els va permetre acostar-se a l’espai natural i alhora implicar-se i prendre consciència en l’estima i el respecte a l’entorn.

Jiménez va destacar que en la jornada lúdica “primer hem eliminat les plantes que estaven en mal estat, hem retirat alguns residus i deixalles i després hem repoblat l’espai natural amb espècies que conformen la vegetació autòctona de la zona”. Els assistents, proveïts amb les aixades i altres ferramentes que havien cedit des del Consell Agrari Municipal, plantaren vint tamarius, cinc salzes i altres cinc àlbers.

Segons va indicar Jiménez, la pervivència dels exemplars atenent a edicions anteriors se situa al voltant del 20%. En este sentit, la titular de Medi Ambient va aprofitar l’ocasió per encoratjar als assistents, als grans i menuts, a fer un seguiment i vigilar el creixement dels arbres que es plantaren diumenge, tot apuntant que també des de l’Ajuntament s’atendrà especialment la zona. Per últim, la regidora va destacar la importància d’estes actuacions per reforçar el vincle entre la natura i l’ésser humà i per promoure també entre la ciutadania actituds responsables amb el medi ambient.

Pròximament, el consistori celebrarà també la segona edició de la plantada popular amb els escolars que han participat en el programa mediambiental Arbres a l’Aula, en el curs 2017 – 2018.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here