José Carlos Soto: «Amb el Projecte Marsupi arreglem els somnis del xiquets i dels adults»

0
340
José Carlos Soto

El Projecte Marsupi oferix teràpies i activitats perquè els menut resolguen els seus conflictes interns

El joc i l’art afavorixen el desenvolupament i la integració dels xiquets

 

José Carlos Soto porta 20 anys d’activitat teatral exercida la major part en Alzira, tot i ser d’orgin murcià, sobre tot en la companyia Engrata Teatre.

Fa tan  sols un any ficà en marxa, junt l’actriu Ana Isabel Hernández el Projecte Marsupi, «una iniciativa sociocultural i educativa amb la que oferim teràpies i activitats a través del Joc i l’Art». El projecte naix «des de la comprensió i la necessitat d’establir un tracte diferent del xiquet i del seu entorn social creant un espai segur i coherent», segons Soto.

Mitjançant l’art i el joc «s’afavorix» el seu desenvolupament i una vertadera integració amb sí mateix, amb els altres i amb la vida».

Per això, amb la col.laboració de l’Associació Valenciana de Teràpia de Joc, un col.lectiu de disitintes branques terapèutiques, artístiques i pedagògiques han unit la seua experiència.

José Carlos Soto assegura que «amb el joc i l’art els xiquets i xiquetes resolen ells sols els seus conflictes intenrs». Marsupio està especialment indicat per als hiperactius, autistes, per als menuts que tenen problemes de comportament i fins i tot per als que pateixen «terrors nocturnes». L’artista alzirenys assegura que «nosaltres arreglem els somnis dels xiquets i també dels adults amb estes activitats terapèutiques».

Segons Soto la tècnica està basada «en una caixa d’arena on hi han un montó de figuretes en uns estants i que conté un llenguatge que jo em dedique a descifrar», fins el punt que el xiquet amb ajuda es capaç de trobar la solució».

Campanya busca trato

D’altra banda Soto ha ficat en marxa la campanya anomenada «Busca trato» que té previstar presentar tant als ajuntaments com a les Ampes dels dels centres escoalrs. «És una campanya de prevenció que pretén fomentar el bon tracte, l’intercanvi i la comunicació», explica l’actor a Riberaexpress. La proposta recull un mes d’activitats a realitzar en col.legis, parcs i bibliotequesde la ciutat durant els caps de setmana.

«Pretenem entretindre als menuts i les seues famílies al temps que educar als temps que combatre els mòbils que ens desconecten de la realitat». La finalitat es «donar-li la volta al mal tracte perquè es convertisca en bon tracte» assegura José Carlos Soto.

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here