Carlet inaugura este dissabte les noves rutes Entre Comarques

0
545

Carlet participa per segona vegada en este projecte turístic que impulsa la Mancomunitat de la Ribera

La primera ruta pasa per Benimodo i finalitza a Alzira

Les rutes turístiques d’Entre Comarques són un programa de visites turístiques guiades durant els dissabtes i diumenges per diferents poblacions de cinc comarques de la província de València: la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Safor i la  Costera-Canal de Navarrés. Carlet va participar per primera vegada l’any passat amb un gran èxit de públic ja que foren 67 persones provinents d’altres comarques valencianes les que s’acostaren per conéixer el patrimoni carletí.

La ruta enguany unirà Carlet amb la capital de la Ribera Alta, Alzira. La ruta s’inicia a les 10.30 a l’Ajuntament de Carlet i serà guiada per l’historiador Bernat Nogués Soldado El recorregut farà una primera parada al centre de la ciutat, per conéixer l’església de l’Assumpció, un temple del segle XVII en el qual destaca la talla policromada del segle XIII de santa Maria

L’itinerari al llarg dels carrers del centre del poble permetrà conéixer i disfrutar de l’arquitectura d’algunes cases del carrer Major, entre elles la casa d’Amparito Roca, el Mercat municipal, l’antiga seu de la Caixa d’Estalvis de Carlet i el Teatre El Siglo.

La ruta posarà rumb entre els camins rurals cap a l’ermita de Sant Bernat, i des d’allí, de tornada, el recorregut turístic es tancarà en l’avinguda de Blasco Ibáñez, on es farà un recorregut pel llegat de l’arquitecte Francisco Mora a Carlet. Es visitarà l’Estació modernista i també el Parc escolar, actual col·legi Juan Vicente Mora. A més, enguany també es farà parada a la porta del Trinquet, ubicat a la mateixa avinguda i que recentment ha sigut adquirit per l’Ajuntament.

La visita guiada es tancarà amb la degustació d’una tapa a la mateixa avinguda de Blasco Ibáñez. Ja de vesprada el grup es desplaçarà a Alzira per a continuar estar ruta turística que agermana les dos ciutats, que compartixen al patró Sant Bernat. Segons explica el regidor responsable de turisme, Bernat Nogués, «el fet que Alzira i Carlet compartisquen la ruta la fa encara més interessant perquè ambdós estan lligades a Sant Bernat».

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here