El Porrat de Manuel presenta enguany nombroses novetats

0
949
Porrat de Manuel

Acte de benvinguda als nascuts i nascudes durant l’any 2017

Manuel celebra aquest divendres, dia 2 de febrer, el seu tradicional Porrat o Fireta del Dia de la Candelària, una festa antiga vinculada a la Séquia Comuna de l’Énova, i que en aquesta edició presenta una programació amb algunes novetats, ja que, a més de les habituals parades, a més de la fira d’atraccions i del repartiment i processó de les candeletes, enguany també s’han organitzat activitats de carrer que tindran lloc al llarg de la jornada, com és l’animació de fira amb la companyia el Ball de San Vito, o la música en directe a càrreg dels grups GEM i Capa de Plàstic, en la primera edició del que hem anomenat Bellota Fest.

A mès a més, al llarg de la setmana tindran lloc activitats culturals diverses, teatres, un recital de poesia, etc. que conformen una programació completa al voltant d’aquesta data.

Un altra de les novetats d’enguany és l’acte de benvinguda als xiquets i xiquetes nascuts en la localitat durant l’any 2017, en què es farà una foto de grup als nounascuts, com a nous habitants del poble, i que es vol que siga un record dels primers habitants que apareixen en la Carta Pobla de Manuel, signada el dia 1 de febrer -vespra de la Candelària-, de l’any 1610. Un acte molt bonic i simbòlic, que estava previst per al diumenge passat i que va ser ajornat a l’11 de febrer a causa de l’oratge.

Però el més destacable del Porrat de Manuel d’enguany, és la voluntat d’emfatitzar la vinculació d’aquesta festa amb la séquia Comuna de l’Ènova. És per això que per primera vegada, els alcaldes i alcaldesses dels pobles que reguen de la séquia -l’Ènova, Rafelguaraf, la Pobla Llarga, San Joanet, Castelló de la Ribera i Senyera, a més de Manuel- assitiran a l’acte de la Soltà de l’aigua, tallada des del dia de Sant Antoni i visitaran després el Porrat. En eixa mateixa línia, també s’ha organitzat per al matí del diumenge 4 de febrer, una visita guiada al patrimoni local, la primera del cicle “Els pobles de la Comuna ens coneguem els uns als altres”. La idea és que el Porrat de Manuel es visualitze com la «Fireta dels pobles de la Comuna», que de fet, són els pobles que més tradició tenen de visitar-lo. i que d’alguna manera sempre l’han viscut com a festa pròpia.

Maria Josep Cortés

Programació d’enguany

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here