Cullera reforesta l’Alt del Cabeçol en el Dia de l’Arbre

0
372

Alumnes dels centres educatius de la localitat s’encarreguen de la plantació amb un total de 500 arbres

 

Amb motiu del Dia de l’Arbre, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Cullera ha organitzat unes jornades de reforestació per a escolars dels centres educatius de la ciutat. En el marc d’esta acció es plantaran un total de 400 carrasques i 100 pins.

L’activitat es desenvoluparà els matins dels dijous al llarg de febrer i tindrà lloc en l’Alt del Cabeçol de Cullera, la zona on es trobava l’antic camp de motocròs i que en el passat es va vore degradada per l’activitat motorista.

Durant les activitats els jóvens estan acompanyats per agents forestals del Parc Natural de l’Albufera. A més, els alumnes del FPB Agrojardineria són els encarregats d’ajudar a realitzar la plantació duent a terme les tasques més perilloses com l’ús de l’aixada.

 

Per la seua banda, el professorat dels centres, juntament amb els treballadors de l’ajuntament, s’encarreguen de donar a conéixer algunes espècies autòctones de la zona com l’Argelaga, la Pala Marina o el Llentiscle.

«Hem volgut col·laborar amb els centres educatius i enfocar l’activitat cap a la importància del respecte per la vegetació», assegura Hugo Font, regidor de l’àrea. «Trobem molt didàctic que siguen ells mateixos els que realitzen la plantació i es comprometen a cuidar-la i mantenir-la en el futur», ha comentat.

En l’organització de l’activitat també ha participat la regidora d’educació, Sílvia Roca, qui es mostra orgullosa de l’impacte tan positiu que està tenint l’activitat entre els escolars.

Este matí han participat en l’activitat alumnes de les escoles Inmaculada Concepción, Lluís Vives i Sant Agustí. El 8 de febrer realitzaran les plantacions escolars dels centres Doctor Alemany, la Milagrosa i Sant Antoni de la Mar. El dia 15, joves de l’institut Llopis Marí seran els protagonistes. Finalment, el 22 de febrer, tanquen el programa de reforestació alumnes de la Milagrosa i Sant Vicent Màrtir.

Personal de la Borsa Social de l’ajuntament està treballant en la zona ajudant a cavar els clots per a la plantació. A més, l’endemà a cada reforestació, està previst que acudisca un camió cuba a la zona per a realitzar una irrigació a gran escala.

El consistori també ha convidat a associacions i entitats vinculades al respecte pel medi ambient a què participen en la causa i els ha cedit plantons per a la reforestació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here