Un grup d’agricultors demana en el plenari la dimissió del regidor d’Agricultura d’Alzira

0
365
Responsables d’AVA i de les comunitats de regants
La portaveu dels agricultors en el plenari
Presen durant el seu discurs

Un grup d’agricultors d’Alzira ha aprofitat esta nit el capítol de precs i preguntes del plenari municipal per a demanar, de nou, la dimisió del regidor d’Agricultura i Medi Ambient Pep Carreres, després que el sindicat AVA i representants dels regants la exigiren, recentment.

Presen, una dona agricultora alzirenya, ha repetit els arguments per a reclamar la dimissió de l’edil que va realitzar, recentment, el vicepresident d’AVA, Bernardo Ferrer, que també ha assistit a la protesta d’esta nit al saló de sessions municipal; com la falta de vigilància als camps i horts, la problemàtica que genera l’abandonament de terres, el deterioroament dels camins rurals i la falta de neteja en la finca municipal de la Murta, entre d’altres.

La portaveu del grup d’agricultors ha insistit en que les pepticions formulades pel sector al Consell Agrari Local «no han trobat resposta en l’equip de govern», al temps que ha criticat «la inoperància i ineficàcia» de l’actual responsable de l’àrea municipal d’Agricultura. Presen considera que l’aportació a l’erari municipa per part dels propietaris de les 74.000 fanecades cultivades al terme d’Alzira «deuria tindre el corresponent retorn».

Els agricultors han abandonat el saló de plens sense esperar a la resposta de Carreres que ha reiterat el que va manifestar, fa pocs dies, en una roda de premsa, davant els mitjans de comunicació locals.

El responsable d’Agricultura ha recordat que l’actual govern local ha baixat l’IBI de rústica, que «ha doblat el pressupost» destinat al sector agrícola local, al temps que augmentava la partida destinada a l’insectari, al temps que segons la Policia Local i Nacional han disminuït, últimament, el robatori de cítrics al terme alzireny.

Carreres ha explicat que l’Ajuntament ha fet 189 requeriments als titulars de parcel.les abandonades i que «més del 40%» han atés les peticions municipals. Ha insistit en que l’Ajuntament crearà un servei municipal de trituració de les podes agrícoles i ha deixat clar que «este abandonament està produït per l’actual model agrari» i que «cal caminar cap a altres models productius com l’agricultura ecològica».

A les crítiques dels agricultors sobre l’ausència del sector en la pròxima Setmana de l’Economia, el responsable de Promoció Econòmica, Ivan Martinez, ha assegurat que «hi ha una taula» que abordarà la problemàtica agrícola, a la que assistirà un representant de la Unió de Llauradors «segons ha decidit l’Associació Empresarial Alzira». A més Martinez ha proposat a AVA que participe en Biosfira, mostra en la que participen les cooperatives; «mai hem tancat les portes a AVA» ha insistit este regidor de l’equip de govern.

Riberaexpress   

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here