Demòcrates Valencians enceta una campanya destinada a salvar el Convent d’Aigües Vives

0
579
Monestir d’Aigües Vives

Reclama a les administracions un compromís per al seua compra i manteniment 

El Monestir propietat d’una entitat financera pateix un fort deteriorament

Demòcrates Valencians (DV) ha iniciat una recollida de signatures online per a salvar el Convent d’Aigües Vives i aconseguir el seu ús públic. “Ens preocupa la recuperació del patrimoni històric valencià”, afirma una de les cares visibles de DV en la ciutat, Carles Aranda.

Un dels emblemes de la comarca de la Ribera, assegura el partit, és el conegut com Convent d´Aigues Vives situat en la Barraca entre els termes municipals d’Alzira i Carcaixent.

El convent, també anomenat Real Monestir de Santa María d’Aigües Vives és un edifici religiós amb orígens que es remunten al segle XIII. L’edifici actual es va construir durant els segles XVI i XVII, encara que es va acabar en el XVIII .

Pertanyent a l’ordre dels agustins, que custodiava la imatge de la Verge d’Aigües Vives, patrona de la ciutat de Carcaixent, ha arribat fins a l’actualitat donant caràcter a tota esta zona de la Ribera. Després de la marxa dels monjos, i el pas a les mans dels barons de Casanova, en 1977 el monestir va ser adquirit i reformat per a destinar-ho a hotel residència, i actualment està en mans d’una entitat financera, una situació que Demòcrates afirma que està provocant la deterioració de tan singular edifici.

DV destaca que en els últims dos anys es troba en una situació d’abandó, sense ús ni utilitat alguna malgrat ser Bé d’Interès Cultural declarat per la Generalitat Valenciana i que ja han sigut varis els robatoris i danys que s’han produït per eixa falta de vigilància.

Campanya en Change.org

És per açò que *Demòcrates *Valencians ha iniciat una campanya a través de la xarxa d’internet Change.org per a la defensa del mateix i per a reclamar que siga adquirit per l’Estat, la Generalitat o la Diputació de València i que forme així parteix del patrimoni públic de tots els valencians. El partit assegura que s’està davant una oportunitat històrica d’adquirir un edifici patrimonial en bon estat de conservació i per açò se sol·licita a les administracions públiques un compromís real per a la seua compra i manteniment, recuperant un espai únic per als veïns de *Aigues Vives i de les comarques de la Ribera i la Valldigna.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here