Carcaixent explicarà al veïnat el nou model gratuït d’aparcament

0
406
L’objectiu és explicar el nou sistema gratuït que entrarà en vigor una vegada finalitze el contracte amb l’actual empresa concessionària

A partir del 18 de febrer, el sistema rotatiu d’aparcament, més conegut com a ORA, serà gratuït. Per tal d’explicar com funcionarà el nou model i altres qüestions relacionades amb la mobilitat urbana, l’Ajuntament de Carcaixent ha organitzat una xarrada informativa demà, dijous 1 de febrer, a les 19:30 hores a l’Auditori de les Dominiques. Hi intervindran l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i el regidor de Serveis Municipals, Ivan Martí, que explicaran la proposta de model alternatiu en què s’està treballant i resoldran els dubtes dels veïns i de les veïnes respecte d’este tema.

Segons la proposta provisional, el nou sistema d’aparcament planteja tres zones diferenciades, en funció dels carrers on es troben situades. Les persones que aparquen els seus vehicles en les zones regulades estaran obligades a indicar de manera visible des de l’exterior del vehicle l’hora en què es realitza l’estacionament, per facilitar-ne el control amb un full de paper o un disc de control que es repartiria des de l’Ajuntament. També, està estudiant-se la possibilitat d’implantar una aplicació mòbil en què es registraria l’hora d’arribada. El temps màxim de permanència s’estableix amb caràcter general en 60 minuts, tot i que hi haurà excepcions en zones concretes com, per exemple, el Centre de Salut. Transcorregut el temps, el vehicle haurà d’abandonar obligatòriament el lloc d’estacionament, si bé es podrà ocupar una altra plaça sempre que estiga situada en una de les altres zones.

En l’àrea en què s’aplicarà el nou model es redueix en 120 places la delimitació de l’antiga ORA, ja que se suprimeix la restricció en l’Avinguda Vidal Canet, 20 en el Carrer Pare Eugeni i 11 en el Carrer Echegaray. En la zona centre, l’eix Plaça Major fins a Passeig i Plaça Constitució, es mantindrà la restricció d’aparcament solament de matí, tal com està actualment. S’aplicarà restricció matí i vesprada en les immediacions del Centre de Salut i també, a més de les restriccions de matí, els dimarts i divendres de vesprada en la zona del Mercat Municipal, vesprades en què estan obertes les instal·lacions.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha remarcat la importància de l’assemblea informativa. «Creiem que es tracta d’un canvi molt important per al desenvolupament del dia a dia de la ciutat; és per això que volem explicar-ho bé, que s’entenga i poder escoltar les propostes que té la ciutadania per tal de millorar el sistema i que siga satisfactori per a la majoria», ha declarat. Paco Salom també ha avançat que en l’acte del dijous van a tractar-se altres temes relacionats amb la mobilitat a Carcaixent. En este sentit, «volem introduir canvis per anar convertint Carcaixent en una ciutat per a les persones i no per als cotxes, i això ha de ser un procés en el qual totes i tots hem de veure’ns implicats i participar». Per este motiu, ha animat a assistir a les Dominiques «per a escoltar, però sobretot a proposar».

Per altra banda, l’alcalde de Carcaixent ha recordat que la revisió de l’ORA era un dels compromisos que l’actual Equip de Govern tenia amb els ciutadans des de principi de legislatura. Per este motiu, l’Ajuntament de Carcaixent ha decidit no prorrogar el contracte amb Dornier, l’empresa que gestiona el sistema rotatiu d’aparcament, més conegut com a ORA, que finalitza el proper 18 de febrer. El contracte va ser signat en el mes juny de 2015, en l’anterior legislatura, i s’ha procedit a rescindir-lo en el moment que ha sigut possible i sense haver de pagar cap indemnització a l’empresa concessionària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here