Toni Soler (Alzicoop): «La pluja ha sigut beneficiosa per a l’agricultura de la comarca»

0
474
Parcel.les agrícoles junt el Barxeta i el Xúquer

Les preciptacions han sigut positives per al terreny els arbres i la fruta

«Ha plogut amb coneiximent» com diuen els agricultors de la Ribera fins el punt que les precipitacions caigudes «han sigut beneficioses per a la comarca» segons ha assegurat el tècnic de la Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -Alzicoop- Toni Soler.

Les precicpitacions caigudes han permés fer la primera saó en varios mesos al terme d’Alzira encara que l’aigua recollida en les distintes partides ha sigut prou desigual; des dels 45 l/m2 en el pluviómetre de la cooperativa fins els 80 de La Barraca d’Aigües Vives, passant pels 66 de la Murta, els 60 de Vilella i els 52,5 del centre de la ciutat.

Han sigut «positives» tant per al terreny, davant la llarga sequera patida, fins els arbres i així mateix per al calibre de les varietats citrícoles tardanes com les nàvels i valències, segons ha explicat Soler a Riberaexpress.

Els efectes negatius en la taronja han sigut «mínims» encara que es pot apreciar la caiguda d’alguna varietat de mandarina que encara es trobava a l’arbre.

De manera indirecta la tempesta ha afavorit la recuperació de les cremes agrícoles que seran autoritzades demà dimarts per la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, després de nombroses dies patint el sec vent de ponent.

Els que també s’han beneficiat de les fortes precipitacions caigudes a la coamrca prop de 100 l/m2 en Sumacàrcer i Vilanvoa de Castelló i uns 70 a Carcaixent, són els rius i barrancs. Així este matí era notori l’increment del cabal en el Xúquer, així com als barrancs de Barxeta i Casella al terme d’Alzira com es pot apreciar en les imatges adjuntes.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here