Carcaixent impulsa un pla per a disminuir la població de gats amb la seua esterilització

0
609

Carcaixent organitza una assemblea oberta per a informar del pla colonial

 

L’àrea de Protecció Animal de l’Ajuntament de Carcaixent va a impulsar la creació d’un Pla de Colònies Felines per anar donant solució als problemes que pateixen els gats del carrer

 

En l’assemblea oberta que tindrà lloc el proper dilluns 29 de gener a les 19,30, al Centre d’Empreses, la Regidoria de Protecció Animal té intenció de donar a conéixer el marc regulador i les normes bàsiques que regiran les futures actuacions basades en el mètode CES (Captura, Esterilització i Solta). Este mètode s’ha demostrat com la solució més eficaç per trobar l’equilibri de convivència entre els gats del carrer i el veïnat. A més, l’assemblea servirà per a poder saber de primera mà els suggeriments que facen arribar els ciutadans que vullguen implicar-s’hi.

 

L’objectiu d’esta iniciativa és millorar la convivència entre els gats del carrer i la població en general a través del control de la població dels gats, la seua regulació i adaptació a les disposicions de la nova ordenança. Entre altres aspectes, l’ordenança regula la forma en què se’ls ha de donar menjar, la pretensió de disminuir la població mitjançant l’esterilització i el control de la seua distribució en la ciutat, així com l’acollida i/o adopció per afavorir que no acaben sent atropellats o  gats de carrer durant tota la seva vida.

 

En l’assemblea oberta també participaran les dos associacions de gats de Carcaixent, Connexió Felina i Gats de Carcaixent, que explicaran el paper que desenvoluparan les citades associacions en este procés.

 

Per a portar a terme esta iniciativa, l’Ajuntament també té previst fer una jornada de formació per a la ciutadania que decidisca ser-ne alimentadora, que rebrà una autorització per part de l’Ajuntament a fi de dur a terme les diferents actuacions per a l’adequada gestió de les colònies.

 

El regidor de Protecció Animal, Carles Albert, explica que, amb la implantació d’este projecte, es podran conéixer més dades sobre els gats que hi ha al carrer i, així, augmentar el control sobre estos. I ha remarcat que, sobretot, l’objectiu principal és reduir el nombre de gats que viuen al carrer a través de l’esterilització i l’adopció i, també, aplicant les mesures coercitives que contempla la nova ordenança municipal per a frenar l’abandonament dels animals.

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here