Alzira posarà en marxa un Servei Municipal de Trituració per sustituir les cremes agrícoles

0
625
Poda de cítrics

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient Pep Carreres ha anunciat que l’Ajuntament posarà en marxa el Servei Municipal de Trituració, que “evitarà el risc d’incnedi que comporta la crema de les podes agrícoles” i que, a més, “servirà per a la regeneració de la matèria orgànica amb les restes de poda i l’estabilització de la humitat el que du implícit un estalvi d’aigua, complint així amb la normativa europea de la Política Agrària Comuna (PAC)”.

Carreres ha revelat que el pròxim dia 1 de febrer, està previst que la Generalitat alce la prohibició de les cremes agrícoles que està aplicant-se aa les parcel.les situades a menys de 500 metres de les muntanyes, rius i barrancs. “Hem sigut flexibles al respecte però estàvem amb alerta màxima d’incendis, després d’un any sense ploure, i era la nostra responsabilitat ser cautes i actuar amb fermesa”. Segons ha manifestat el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, en estos moments “estem davant un canvi del paradigma econòmic i un canvi climàtic que són condicionants molt importants en la manera d’entendre l’agricultura. Tenim un problema de falta d’accessibilitat dels joves al treball agrari per la falta de rendibilitat del conreu i, per això, cal explorar noves vies que apunten a eixa finalitat. L’Ajuntament donarà suport, en la mesura dels seus recursos, a projectes que avancen cap a residu zero, disminució de les despeses de producció, incorporació dels joves i energies renovables”.

Pel que fa a la problemàtica de l’abandonament de terres, l’Ajuntament ha enviat 120 requeriments, en els últims tres mesos, a propietaris de camps que no estan en l’estat adequat, perquè netegen la seua parcel·la i quasi en el 50% dels casos les actuacions de neteja ja s’han portat a terme. De la resta de requeriments que no es complisquen, Carreres ha assegurat als mitjans de comunicació que «iniciarem procediment administratiu per a fer la tasca de neteja des de l’Ajuntament, revertint el cost de l’actuació al propietari».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here