Sueca implica els escolars en la revitalització del Mercat Municipal La Plaça

0
572

Sueca implica als escolars en la revitalització del Mercat Municipal La Plaça

Alumnes de cinqué i sisé del col·legi Luis Vives de Sueca descobreixen el recinte comercial a través d’una unitat didàctica

 

Els alumnes de 5é i 6é de primària del col·legi Luis Vives de Sueca estan descobrint esta setmana el Mercat Municipal, La Plaça. Durant tres dies, dimarts, dimecres i dijous, han realitzat visites al recinte comercial dins del projecte educatiu “Descobrim el Mercat” que porten a terme per tal de que els xiquets coneguen de primera mà l’edifici i els serveis que es presten.

Esta iniciativa inaugura la campanya que s’ha encetat des de l’Ajuntament per potenciar les compres a les parades del mercat central. Així, durant esta setmana, els escolars han traslladat les aules a La Plaça per analitzar, estudiar i idear opcions per dinamitzar el mercat.

Per portar-ho a terme el col·legi Luis Vives, amb la col·laboració de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Sueca, ha elaborat una unitat didàctica que puga apropar als alumnes la necessitat de mantindre el mercat central, conèixer la seua història, els històrics comerciants que treballen allí, descobrir anècdotes, així com aportar idees que ajuden a revitalitzar la seua activitat comercial.

El dimarts, el primer dia de visita al mercat, els alumnes i els mestres del col·legi van estar acompanyats pel regidor de Comerç de l’Ajuntament de Sueca, Pau Roselló. El regidor els va presentar al president del col·lectiu de venedors, Salvador Celda, va respondre totes les qüestions que li traslladaren els escolars, i alhora els va explicar les diferents actuacions que l’Ajuntament té previst realitzar al Mercat per potenciar-lo.

Esta és la primera de les iniciatives a realitzar dins de la campanya municipal de dinamització de l’espai comercial. El projecte es va forjar l’estiu passat arran d’una reunió que mantingueren el regidor Pau Roselló amb els membres de l’Associació de Venedors de La Plaça, i a la que va assistir també el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here