La JLF d’Alzira introduix importants novetats en l’Ofrena a la patrona i la festa del Pasdoble

0
1237
L’Ofrena tornarà enguany a la Plaça Major

Els dos actes retallen els itineraris per a ser més àgils i menys duraders

La Verge del Lluch estrenarà un templet de 4,5 metres d’alçària

La Junta Local Fallera d’Alzira introduirà en la pròxima Ofrena a la Mare de Déu del Lluch i la festa del pasdoble importants novetats per tal que «siguen més àgils i s’acaben més prompte» segons ha manifestat a Riberaexpress el president de les falles alzirenyes Jaume Bohigues. El que «no pot ser» afegix Bohigues es que la desfilada de l’Ofrena dure «al voltant de quatre hores i mitja».

Així este importantíssim i multitudinari acte canviarà de recorregut respecte al de l’any passat que va provocar certa polèmica davant el seu pas per algun carrer estret com el del Forn de les Rajoletes.

A falta de confirmació oficial per part de l’Ajuntament; enguany el recorregut de l’ofrena floral partirà del carrer Pare Castells, per a continuar per Hort dels Frares i desembocar en la Plaça Major on es trobarà la patrona d’Alzira per rebre els milers de rams de les falleres. Cal recordar que fa dos anys, amb motiu de la coincidència amb els trasllats de la Setmana Santa, la placeta ja va ser l’escenari de l’ofrena. Altra diferència és que els components de la Junta Local Fallera tancaran la desfilada segons Bohigues.

I per a reduirel temps de l’ofrena els dirigents fallers han previst que totes aquelles comissions que participen amb més de 25 membres «hauran de desfilar de tres en tres».

En estos moments l’artiste alzireny Bernardo Estela ultima la nova estructura destinada a la Verge del Lluch i que deurà albergar els més de 3.000 rams que dipositaran les falleres la vespra de Sant Josep; «els alzirenys i alzirenyes es sentiran orgullosos del nou templet» assegura Jaume Bohigues.

Pel que fa a la Festa del Pasdoble; les comissions partiran del Pont de Xàtiva, continuaran pel carrer Colón, Plaça Societat Musical, Curtidors, per arribar a la Plaça Major i culminar en l’avinguda Sants Patrons, junt els casalicis, que coincidix en el mateix llocs que l’exercici anterior.

La JLF ha previst per fer més ràpit este recorregut que els membres del jurat sols estaran en el lloc reservat a les autoritats i no desperdiats per l’itinerari. L’eixida es farà a les 5 de la vesprada i «deurà estar acabar sí o sí a les 20:30 hores» segons asseguren els seus dirigents. I el resultat del concurs es coneixerà pocs minuts després de finalitzada la festa.

Estos canvis es fan per a què no coincidisca, com ha ocorregut més d’una vegada, la cremà dels monuments infantils amb la desfilada dels fallers i falleres.

Els casalicis no seran ja la seua de l’Ofrena

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here