El Mercat dels Borja ha convertit a Llombai este cap de setmana en un poble medieval

0
535

La diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, assisteixen a la inauguració del XV ‘Mercat Renaixentista dels Borja’, amb el qual col•labora la Diputació a través del Patronat de Turisme

La diputada d’Assessorament Municipal i Assistència Tècnica, Conxa Garcia, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, han participat aquest dissabte en la inauguració del XV Mercat Medieval dels Borja, que se celebra amb motiu de les festes patronals de Sant Antoni Abad. Una cita ineludible organitzada per l’Ajuntament i en la qual col·labora la Diputació de València a través del Patronat Provincial de Turisme, que recrea l’època medieval durant aquests dies per a rebre a milers de visitants.

Com és habitual en el primer mes de cada any, Llombai acull una nova edició del tradicional Mercat Renaixentista dels Borja amb una àmplia programació carregada d’activitats culturals, històriques, lúdiques i gastronòmiques.

El mercat, que va obrir les seues portes el divendres a la vesprada, reviu l’esplendor del renaixement i recrea la vida i la grandesa d’aquesta família, els Borja, amb multitud d’activitats relacionades amb la seua història. Els carrers i places s’han engalanat per a l’ocasió, i s’han convertit en un escenari replet de llocs de diversa artesania, productes típics gastronòmics i tallers d’artesans amb demostracions d’oficis d’antany.

Els diputats Conxa Garcia i Bartolomé Nofuentes han assistit aquest dissabte a la inauguració oficial d’aquest popular mercat de recreació històrica, que ha tingut lloc en la Plaça de la Creu de Llombai. Durant l’acte inaugural es va procedir a comentar la biografia de Sant Francesc de Borja, fundador del convent dels Dominics de la localitat. A més, es va realitzar una representació de personatges històrics en la plaça del poble.

Fins a aquest diumenge Llombai ofereix diferents espectacles i actuacions d’animació, recreacions teatrals, exhibicions de falconeria, actuacions musicals, desfilades, tornejos i justes, espectacles de foc, tavernes, soc àrab i una zona infantil on els més xicotets podran gaudir de jocs i teatre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here