Carcaixent promociona en Fitur la seua Fira Modernista

0
1162
S’ha presentat el cartell i el vídeo promocional de la Fira Modernista que celebrarà tercera edició el 8, 9 i 10 de juny

La regidora de Turisme, Paula Lozano, i el tècnic responsable de l’àrea han visitat la Fira Internacional de Turisme, FITUR, on han presentat el cartell i el vídeo promocional de la tercera edició de la Fira Modernista. El 8, 9 i 10 de juny, Carcaixent tornarà a acollir este esdeveniment únic després de l’èxit aconseguit en les dos anteriors edicions en les quals milers de persones es van apropar a la localitat a gaudir de la completa oferta cultural, gastronòmica i d’oci que hi havia programada.

En la presentació en l’estand de la Comunitat Valenciana s’ha mostrat el vídeo promocional de la Fira Modernista que recull alguns dels moments i activitats més destacades de la segona edició. També s’han exposat les línies bàsiques en les què ja s’està treballant per al 2018. La regidora de turisme ha avançat que per a esta tercera edició es mantindrà un esquema d’activitats molt semblant al d’anys anteriors ja que s’ha comprovat que funciona. «Hi hauran noves propostes i, els tallers, els concerts, les exposicions, seran diferents, encara que sempre lligades al modernisme a Carcaixent, que n’és el fil conductor. També, es mantindran aquelles activitats que van tindre molt bona acollida per part dels assistents, com ara les visites als horts, les rutes urbanes o les recreacions històriques», ha explicat.

Des de l’Àrea de Turisme es va voler aprofitar FITUR per a presentar el cartell de la Fira Modernista de 2018, obra del carcaixentí Pau Álvarez. El cartell rememora una fotografia que el dia 1 de maig de 1918 es van fer les components de la societat de treballadores «El despertar femenino», el primer sindicat d’encaixadores de taronja. . Paula Lozano ha remarcat la importància d’aprofitar l’efemèride per posar en valor eixa fita tan important per al teixit social agrari de l’època “no volíem deixar passar l’ocasió i cent anys després volem fer memòria d’eixe col·lectiu i de tots els que es conformaren en aquells anys i que feren de Carcaixent una ciutat viva, dinàmica i moderna.” És per això que, com ha avançat, algunes de les propostes que van a treballar-se per a la Fira Modernista de 2018 aniran lligades temàticament a la creació del sindicat i, en general, a la configuració social de l’època.

Per part de l’Ajuntament de Carcaixent, com ha destacat Paula Lozano, s’afronta esta tercera edició «amb molta il·lusió i moltes ganes», i ha volgut aprofitar l’ocasió per a fer una crida a tots els veïns i veïnes a participar i fer propostes per continuar fent seua esta iniciativa. «Sense dubte, una de les claus de l’èxit de les dos edicions anteriors ha sigut la implicació dels col·lectius i associacions i del teixit comercial de Carcaixent, així com dels prop de 200 voluntaris i voluntàries que han col·laborat en les diferents activitats organitzades. És fonamental continuar sumant esforços  per a aconseguir que la Fira es consolide com un referent social i cultural i que puga esdevindre un important impuls econòmic, social i cultural per a Carcaixent».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here